Ko sta se kranjska rivala Triglav in Zarica na začetku avgusta pomerila v prvem krogu druge slovenske nogometne lige, po izidu 3:1 še ni bilo mogoče sklepati, kako se bo za kluba razvijala sezona. Dva meseca Triglav nima prave konkurence, saj je dobil vse dosedanje obračune, pred drugouvrščenim Ankaranom pa ima velikih osem točk naskoka. Na drugi strani je pri Zarici slika povsem drugačna, saj se nahaja pri dnu lestvice.

Zdi se, da je po vsem povedanem zmagovalec kranjskega derbija odločen vnaprej. A pri Zarici se s tem ne strinjajo. Rivalu želijo kot prvi v letošnji sezoni druge SNL odščipniti točko ali tri, pri tem pa bodo dodaten motiv črpali iz dejstva, da bodo po dobrem letu dni spet lahko igrali na domačen stadionu. Športni park Zarica je bil namreč zaradi nenehnih težav s poplavljanjem v fazi prenove, ki še ni povsem končana, a je komisija NZS vseeno prižgala zeleno luč za uporabo. Pri Triglavu je v ospredju lov na rekord zaporednih zmag ob odprtju nove sezone v prvi in drugi SNL. Devet jih je v sezoni 1999/00 v prvi SNL zbral Maribor, z uspehom proti Zarici pa bi Triglav po 17 letih popravil rekord.

2. SNL, 10. krog: Zavrč – Ankaran - Hrvatini 1:1, danes ob 15. uri: Brežice - Terme Čatež – Drava Ptuj, Roltek Dob – Brda, jutri ob 15.30: Krka – Farmtech Veržej, Zarica Kranj – Triglav Kranj.