Drugi večer drugega kroga lige prvakov je postregel z zanimivimi obračuni in presenetljivimi rezultati. Med presenečenja pa ne moremo šteti zmage Atletica, saj za rojiblancose Bayern nikakor ne najde recepta.

Začetek tekme je sicer pripadel Bavarcem, ki so pritisnili pred gol Jana Oblaka, slovenskemu vratarju je najbolj zapretil Thomas Muller v 12. minuti, a se je Oblak izkazal. Nato je na plin stopil tudi Atletico, fantastično priložnost je zapravil Fernando Torres, bolj natančen je bil Yannick Carrasco. V 35. minuti je prodrl na rob kazenskega prostora in z diagonalnim strelom po tleh matiral Manuela Neuerja.

V drugem polčasu so Bavarci spet pritisnili, a recepta za organizirano obrambo Atletica spet niso našli. Tekma je bila zelo podobna lanskemu polfinalnemu obračunu teh dveh tekmecev, ko je Bayern jalovo napadal, Atletico pa je imel lepše priložnosti. Prednost bi v 84. minuti lahko še povišali, Arturo Vidal je v kazenskem prostoru naivno podrl Filipeja Luisa, Antoine Griezmann pa je z enajstmetrovke zadel le prečko. Vodstvo so kljub temu na koncu brez (večjih) težav zadržali do konca in se veselili prve velike zmage v letošnji sezoni.

Pique in Arda stvari postavila na svoje mesto

Slabo je kazalo tudi Barceloni, ki je po prvem polčasu presenetljivo zaostajala proti Borussiji iz Monchengladbacha. Nemce je v vodstvo popeljal Thorgan Hazard, v drugem polčasu pa sta stvari na svoje mesto postavila Arda Turan in Gerard Pique.

Pravo golijado so gledalci spremljali na obračunu med Celticom in Manchester Cityjem. Škoti so kar trikrat povedli proti trenutno vodilni ekipi angleškega prvenstva, dvakrat je zadel Moussa Dembele, avtogol je zabil Raheem Sterling. Za City so odgovorili Fernandinho, Sterling z zadetkom v pravo mrežo in Nolito. Z remijem se je končal perfekten začetek Pepa Guardiole na klopi modrih iz Manchestra, pred tem je nanizal deset zaporednih zmag.

Šporar debitiral v ligi prvakov

Arsenal je bil na Emiratesu za razred boljši tekmec od Basla, končni rezultat (2:0) pa bi bil kaj lahko še precej višji. Oba zadetka je dosegel Theo Walcott, zelo dobro tekmo je odigral tudi Alexis Sanchez. Priložnost v ligi prvakov je dočakal tudi Andraž Šporar, ki je pri Baslu vstopil v igro v 58. minuti in tudi enkrat ustrelil proti vratom Davida Ospine.

Miha Mevlja je ob remiju Rostova s PSV-jem (2:2) odigral celotno srečanje. PSG je v gosteh z 1:3 ugnal Ludogorec, Dinamo Kijev in Bešiktaš sta se razšla brez zmagovalca (1:1), Napoli pa je prepričljivo ugnal Benfico (4:2).