Olimpija in Maribor počasi bežita zasledovalcem v prvi slovenski nogometni ligi, kjer je v 10. krogu v Dnevnikovem glasovanju za najboljšega igralca najbolj prepričal mariborski kapetan Marcos Tavares. Brazilec je dosegel odločilni zadetek za štajersko zmago v Kopru (2:1), kjer so se predvsem gostje pritoževali nad odločitvami glavnega sodnika Mateja Juga zaradi nedosojene enajstmetrovke in razveljavljenega zadetka zaradi prepovedanega položaja.

Tavares se je v tej sezoni sploh prvič dokopal do točk v našem glasovanju, njegov gol na Bonifiki pa je bil zanj že 115., odkar od leta 2007 nosi vijolični dres. Tavares je bil v novi sezoni izpostavljen precejšnjim kritikam, v Kopru pa je odgovoril v svojem slogu, ko je bil v odločilni akciji znova na pravem mestu. Marcos Tavares je očitno še vedno nepogrešljiv član zasedbe Darka Milaniča, ki je ujela zmagoviti ritem, da lahko diha za ovratnik vodilni Olimpiji.

Ljubljansko moštvo je po zadetku Mihe Zajca slavilo z 1:0 v Celju. Zajc je zadel še petič v tej sezoni, s čimer je postal vodilni strelec tekmovanja, njegova predstava v knežjem mestu pa je zadostovala za uvrstitev na drugo mesto v glasovanju za najboljšega nogometaša 10. kroga. V skupni razvrstitvi je Zajc sicer povečal prednost, saj ima pred klubskim soigralcem Etienom Velikonjo že devet točk naskoka.

V Dnevnikovem glasovanju se je na tretje mesto tokrat uvrstil mariborski vezist Dare Vršič, ki je bil eden najbolj razpoloženih štajerskih igralcev v Kopru. Do točk sta se dokopala še Filip Dangubić za odločilni evrogol za zmago Krškega nad Rudarjem z 1:0, za dva gola proti Radomljam pa se je na lestvico uvrstil tudi hrvaški vezist iz Domžal Marko Alvir.

Nogometaš 10. kroga SNL

Dnevnik

PODATKI

2

3

10

5

1

točke

MARCOS

TAVARES

DARE VRŠIČ

FILIP

DANGUBIĆ

MIHA ZAJC

MARKO ALVIR

Olimpija

Krško

Domžale

Maribor

Maribor

22 let

31 let

22 let

32 let

21 let

napadalec

vezist

vezist

napadalec

vezist

Skupni vrstni red

15

14

25

12

16

točke

MIHA ZAJC

ETIEN

VELIKONJA

SUNNY

OMOREGIE

SANDI

ARČON

JUNINHO

Maribor

Olimpija

Olimpija

Gorica

Domžale

27 let

22 let

27 let

25 let

32 let

napadalec

vezist

napadalec

napadalec

vezist

Ocenjujejo Branko Oblak, Bojan Prašnikar, Dejan Djuranović in športna redakcija Dnevnika.