O tem, da ni imel tekmeca na volitvah in je brez opozicije.

Presenečen sem bil že ob soglasni podpori za kandidaturo, glasovanje je to le potrdilo. To je velika odgovornost, ali mi bo uspelo uresničiti program, bomo videli čez štiri leta. Mnenja bodo vedno različna. Nekateri vaši kolegi (ob tem je pogledoval proti novinarju Dnevnika, op. p.) težko razumejo, da se v nogometni družini razumemo in smo zadovoljni z opravljenim delom, ali pa je v ozadju kakšen trik, ki ga bodo razkrili. Trudim se po najboljših močeh, včasih mi uspe, drugič ne. Z veseljem vlagam veliko energije v to delo, nimam pa nobene koristi, razen, da se na tekmah razburjam. Podpora je znak, da smo doslej nekaj naredili. A ne le jaz, saj večino dela opravi strokovna služba.

O tem, ali se bo uspešnost predsednika ocenjevala po tem, ali se bo reprezentanca uvrstila na veliko tekmovanje.

Doslej še nisem bil vpoklican v reprezentanco. Če bom, me boste ocenjevali, kako bom igral. Uvrstitev na veliko tekmovanje prinese največ denarja in najbolj dvigne popularnost nogometa. Naloga NZS je maksimalna podpora reprezentanci. Upam, da nam bo uspelo. S šestimi točkami v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo sem zadovoljen, dela se dobro, zaupam selektorju.

O tem, da NZS v ligaškem tekmovanju ni vrnila gledalcev na tribune.

Da. V štirih letih nismo vrnili gledalcev na tribune. Razloga sta dva. Prvi je varnost, ki je umetno potencirana, saj v Sloveniji ni zelo nevarnih derbijev. Drugi razlog je infrastruktura, kjer mora več narediti NZS, saj ljudje ne pridejo na stadion, če morajo sedeti na mrazu in betonu.

O spremembi zakonodaje, da bo na nogometnih tekmah dovoljena prodaja piva, s čimer bi se lahko povečali prihodki klubov.

O tem se pogovarjamo s poslanci različnih strank. Glede tega imamo tega imamo najbolj represivno zakonodajo v Evropi. Če bo vse teklo tako, kot mora, bi nov zakon sprejeli že letos.

O tem, da je združenje prvoligašev v stečaju.

Združenja prvoligašev trenutno ne potrebujemo. Težko bi komu drugemu zaupali denar, ki ga mi priskrbimo.

O tem, kako dvigniti prihodke klubov iz naslova televizijskih pravic.

To je vprašanje za milijon dolarjev. Trudimo se. Gledanost tekem na televiziji je dobra. Večja ko bo, zanimivejši bomo za oglaševalce in večji bodo prihodki iz televizijskih pravic. Največji izziv novega mandata je dvig priljubljenosti prve lige.

O tem, ali je zaskrbljen zaradi stanja v Novi Gorici.

Goričani trdijo, da imajo dogajanje pod kontrolo, sam tega ne vem. Malo sem zaskrbljen. Sezono bodo zanesljivo končali in verjetno delovali tudi naprej, ker se dogovarjajo za nova sodelovanja.

O tem, ali bo Slovenija igrala tekmo z velesilo. Odposlanec Uefe na skupščini je bil predsednik portugalske zveze Fernando Gomes.

Radi bi gledali Portugalsko z Ronaldom, a obenem nam očitate, da smo slabi na lestvici Fifa. Z Gomesom sva se že nekajkrat govorila o prijateljski tekmi s Portugalsko, a ni bilo konkretnega dogovora. Sem počakal, da sem bil najprej izvoljen.

O tem, koga bo NZS podprla za člana izvršnega odbora Uefe, v katerega bodo izvolili sedem novih ljudi. Kandidat je tudi Hrvat Davor Šuker.

Slovenija ne bo imela svojega kandidata. Davor Šuker je vzpostavil stik z menoj. Ne bom govoril o sedmih imenih, ki jih bomo podprli, niti o tistih, ki jih ne bomo, čeprav verjetno ne berejo Dnevnika.