Mestni derbi med nogometnima kluboma Crvena Zvezda in Rad si bodo mnogi zapomnili predvsem po divjanju navijačev. Pobudniki izgredov so bili huligani gostujoče navijaške skupine United Force. Slednjim je zavrelo v 40. minuti srečanja, ko je policija aretirala njihovega člana.

Skupina je protestno zapustila stadion, nato pa začela razgrajati po mestu. Kaj kmalu so se jim pridružili še navijači Crvene zvezde in na ulicah je zavladal kaos. Kot poroča srbski Blic, so po zraku letele steklenice in kamenje, na pomoč policiji pa so morali priskočiti tudi specialci.

V izgredih je bilo aretiranih 40 vročekrvnežev, nekaj oseb je bilo poškodovanih, med njimi tudi en policist.

Prosinečki ni več trener Crvene zvezde

Tekma, ki je bila za številne navijače tokrat postranskega pomena, se je končala z rezultatom 2:2, remi pa je s trenerskega stolčka Crvene zvezde odnesel legendo kluba Roberta Prosinečkega. Hrvat, ki je kot trener v Beogradu preživel leto in pol, naj bi imel po tekmi neprijeten pogovor s člani klubske uprave, danes pa se je odločil, da odstopi.

“Iz dna srca govorim, ko povem, da je to moj klub. Zelo mi je žal, ker nisem več trener. S klubom sem se sporazumno razšel. Odločitev je bila moja, ne morem več. Delal sem pošteno, dal sem vse od sebe,” je za srbske medije razkril Prosinečki, ki je v letošnji sezoni na petih tekmah vpisal zmago in štiri remije.