Spomnimo, Durs zahteva od Rimskih term vračilo DDV v višini 1,5 milijona evrov na podlagi računa Vegradu, a slednji del ni opravil. Durs naj bi vpis zastavne pravice na nepremičnini term v zemljiško knjigo pridobil tik pred začetkom postopka, a sklep o vpisu še ni bil pravnomočen. Dolamič se ne strinja tudi z višino prijavljene terjatve Dursa in prereka nekaj več kot 5600 evrov.

Upniki Rimskih term so skupno prijavili za 27,7 milijona evrov terjatev, 2,4 milijona evrov terjatev pa Dolamič prereka. Najvišjo terjatev v višini 1,56 milijona evrov prereka družbi Prvi faktor, več kot pol milijona pa družbi Kovinotehna MKI. Glede na prijavljene terjatve gre za največji nezavarovani upnici Rimskih term.

Banke imajo tudi v primeru Rimskih term svoje terjatve zavarovane. Najvišjo terjatev, 7,5 milijona evrov, je prijavila NLB, s 5,3 milijona evrov sledi SID banka, tej pa s 3,7 milijona NKBM. Skupaj z Dursom imajo upniki Rimskih term za 24,6 milijona evrov terjatev zavarovanih, kar pomeni, da je nezavarovanih za 2,6 milijona evrov terjatev.