Singer ima filmsko različico Bojne ladje Galaktika v načrtu že nekaj časa. Pravzaprav jo ima v načrtih že tako dolgo, da so se mnogi spraševali, če bo film sploh kdaj prestopil prag načrtovanja. Sedaj pa je v pogovoru za SFX Singer povedal, da mu je odpoved Ekskaliburja omogočila, da se prične delo na Bojni ladji Galaktika. Singer je prepričan, da bo film in delo na projektu razburljivo.

Iz intervjuja je razbrati, da Galaktika ni zgolj Singerjev prihodnji projekt, temveč se je delo na filmu že začelo. Singer sicer ne ponuja nobenih dodatnih podrobnosti, ve pa se, da Singerjev film ne bo vezan na televizijsko oddajo iz 70-ih, niti na sodobnejšo različico, ki jo je ustvaril Ronald Moore.

Mnogi ljubitelji moderne različice Galaktike bodo zaradi ponovnega začetka morda razočarani, saj bo film moral ustvariti ponovno vizijo zgodbe in mita, ki sta v novi seriji in predseriji Carprica odlično predstavljena. Po drugi strani pa bi lahko nov začetek osrečil tiste, ki niso bili zadovoljni z zaključkom Galaktike. V vsakem primeru pa bodo ljubitelji prezgodaj odpovedane Caprice ostali še naprej nepotešeni.