Polenčič v poročilu ugotavlja, da je uprava Konstruktorja upnikom v spremenjenem načrtu ponudila le za malenkost višje poplačilo. Med potekom prisilne poravnave je prisilni upravitelj ugotovil, da obstajajo razlogi za ugovor proti vodenju prisilne poravnave, zato ga je tudi vložil na sodišče. Enako mnenje ima tudi o spremenjenem načrtu finančnega prestrukturiranja in bo zato v skladu z zakonom vložil izjavo o tem, da vztraja pri svoji zahtevi.

Prisilni upravitelj ob tem tudi pravi, da sproti preverja poslovanje dolžnika. Glede na to, da ta z izjemo nekaj sodnih taks in akontacij plač zaposlenim ne plačuje ničesar, tudi tekočih stroškov ne, saj za to nima sredstev, ni ugotovil nobenih nepravilnosti, je še zapisal Polenčič. Prvi mož Konstruktorja Samo Majcenovič je upnikom v spremenjenem načrtu namesto polovičnega poplačila terjatev v štirih letih obljubil 51-odstotno poplačilo v enakem obdobju, s čimer je izpolnil zahtevo iz insolvenčnega zakona, po kateri je spremembo načrta mogoče vložiti zgolj, če je ta ugodnejša za upnike.

Obenem se je, kot že nekajkrat doslej, zavezal, da bo najpozneje do 17. oktobra poplačal obveznosti do zaposlenih, ki jim dolguje že štiri plače.