Jamnikov in Debelakov mandat na čelu zavarovalnice bo trajal pet let in bo začel teči z dnem pridobitve dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje funkcije, so danes sporočili iz Kada.

Oba sta trenutno zaposlena na Kadu, tako da bosta s poznavanjem delovanja družbe in izkušnjami tudi po njenem preoblikovanju "zagotavljala kontinuiteto poslovanja v novi zavarovalnici", pravijo v Kadu.

Kad bo na novo zavarovalnico prenesel vse pravice in obveznosti obstoječih zavarovancev pokojninskih skladov, strokovno usposobljene kadre z izkušnjami s področja izvajanja pokojninskih zavarovanj ter potrebno informacijsko tehnologijo in utečene poslovne procese.

Modra zavarovalnica bo poleg upravljanja pokojninskih skladov izplačevala pokojninske rente ter zavarovancem ponudila nabor zavarovalnih produktov z namenom ohranjanja socialne varnosti posameznika v različnih življenjskih obdobjih, pravijo v Kadu.

Zavarovalnico, ki bo v 100-odstotni lasti Kada, ustanavljajo na podlagi zakona o preoblikovanju Kada, ki predvideva pravno-organizacijsko ločitev njegovih dveh temeljnih dejavnosti - upravljanja premoženja z namenom zagotavljanja dodatnih sredstev za javni sistem pokojninskega zavarovanja in upravljanja premoženja zavarovancev z namenom zagotavljanja dodatnih pokojnin.

Skupščina Kada bo o načrtu delitve odločala predvidoma konec avgusta.