Že uvod je nakazal, da bo tudi tokratna prireditev potekala v sproščenem ozračju, saj je Jure Ivanušič, vsestranski umetnik, s "komponiranjem" oziroma duhovitim sestavljanjem nove glasbene zvrsti navdušil občinstvo. Tudi oder velike dvorane je omogočil sceno, ki je bolj dihala, tako se je voditeljica pogovorov z nominiranci, urednica projekta Jana Petkovšek Štakul, počutila bolj domače. Zanimiva vprašanja so namreč od nominirancev zahtevala odgovore, ki so razkrili zbranemu občinstvu tudi kakšno skrivnost o vzrokih za njihov uspeh. Nasvetov je bilo kar veliko, saj so vsi sogovorniki in nominiranci, Iztok Klančnik iz Avtente.si, Žan Strnad iz Colbyja in Janez Koprivc iz Silika, poželi buren aplavz.

Po zanimivih predstavitvah sta sledili razglasitev najboljših in podelitev priznanja zmagovalcu osrednje Slovenije, ki je postalo podjetje Avtenta.si. Z zmago na tretji letošnji regijski prireditvi se je podjetje pridružilo že znanima finalistoma KLS iz savinjsko-zasavske regije in SEC iz primorsko-notranjske regije. Priznanja tako zmagovalcu kot tudi nominiranima podjetjema sta podelila dr. Viljem Pšeničny, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, in predsednik uprave Dnevnika mag. Branko Pavlin.

Ob koncu programa sta vse navzoče navdušila še Jure Ivanušič in mlada operna pevka Andreja Geržina, ki je očarala s svojim žametnim glasom. Za konec prireditve pa je moderatorka Bernarda Žarn vse prisotne povabila na prijetno druženje in na zaključno prireditev projekta Gazela, ki bo 20. oktobra 2010 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

V četrtek, 30. septembra, bo četrti regijski izbor potekal na Gorenjskem. Gazelo Gorenjske bodo izbrali na slovesni prireditvi v Gozdu Martuljku, nominiranci za gorenjsko gazelo pa so Protim Ržišnik Perc, Seaway Group in Učila International.