Zagreb je edino mesto, v katero člani popularne britanske skupine Depeche mode v sklopu turneje Tour of the Universe niso prišli nekaj ur pred koncertom, temveč kar dva dni prej. 47-letni Dave Gahan ter 48-letna Martin Gore in Andrew Fletcher so po poročanju Jutarnjega del dneva preživeli na sprehodu po hrvaškem glavnem mestu.

Člani skupine bivajo v zagrebškem hotelu The Regent Esplanade. Petek so preživeli v svojih hotelskih sobah, po njihovih željah ogrevanih na 24 stopinj Celzija. Vsak od njih si je zaželel tudi svojega mercedesovega viana. Organizator Lupa Promotion je sporočil, da so v petek prileteli z zasebnim letalom, za dajanje izjav novinarjem in poziranjem fotografom pa niso bili razpoloženi.

Depeche mode so se z organizatorji dogovorili, da bodo poskusili hrvaško kuhinjo, zato se bodo na njihovih jedilnikih znašli tudi štruklji in perutnina z mlinci. Naj spomnimo, za danes napovedani koncert v Zagrebu je nadomestni za odpadli lanskega maja. Skupina ga je odpovedala zaradi Gahanovega gastroenteritisa in malignega tumorja na mehurju, ki so mu ga zdravniki kasneje uspešno odstranili.