Organizatorji koncerta, Lupa promotion, so sporočili, da so zahteve članov skupine "precej racionalne in ne preveč zvezdniške". Zahtevali so, da bi jih vozili v Mercedesovih vozilih, ko gre za hrano in pijačo, pa so naročili "zdravo mediteransko hrano" ter domače in tuje pijače, je za hrvaške medije dejala Sanja Ajdinovski iz Lupa promotion.

Kot je dodala, so Depeche mode zahtevali diskretnost in zato ni želela povedati, v katerem hotelu se bodo spočili. Ni razkrila niti, ali bodo kakšna presenečenja glede na to, da je v nedeljo dan zaljubljencev. Namreč, za lanski odpovedani koncert so pripravljali rojstnodnevno presenečenje za pevca Gahana, ki praznuje rojstni dan 9. maja.

Depeche mode na turneji predstavljajo lanski, dvanajsti album "Sounds of the Universe", sicer pa je pričakovati, da bodo odigrali tudi večino uspešnic s svojih prejšnjih plošč. Predskupina bo electro-industrial duet Nitzer Ebb.

Organizatorji so še sporočili, da so v prodaji tudi ponarejene vstopnice, ki jih je mogoče kupiti na spletu. Opozorili so, da s ponarejenimi vstopnicami ne bo možno vstopiti na nedeljski koncert, bodo pa veljavne vstopnice, ki so jih ljubitelji banda kupili za lanski odpovedani koncert.