Kotnik je vratar mladinske slovenske reprezentance, ki je nedavno igrala na EP v Ukrajini, kjer pa zaradi poškodbe mišice ni nastopil. Nekdanji član Dravograda in nazadnje ljubljanskega Brava je s Celjani podpisal petletno pogodbo.

Na prejšnji prvenstveni tekmi proti Dravi, kjer se je izkazal Amel Mujčinovič, je na rezervni klopi sedel vsega 17-letni Jasmin Dizdarevič. Kotnik v nedeljo proti Interblocku še nima pravice nastopa, prvič pa bo celjskem strokovnemu vodstvu na voljo prihodnji konec tedna, ko na Areni Petrol gostuje Gorica.

"Zagotovo sem zadovoljen, da sem pristal v Celju. To je moja prva profesionalna pogodba. Za Celje sem se odločil, ker prihodnost gradijo na mladih in tu vidim svojo priložnost ter prostor za napredovanje. Vem, da bom moral trdo delati, da se dokažem," je po podpisu pogodbe povedal Kotnik, ki s spoznavanjem soigralcev ne bo imel težav, saj je že v minuli sezoni večkrat vadil s Celjani. V pripravah na to sezono je bil nekaj časa na preizkušnji v Olimpiji, na koncu pa se je odločil za selitev v Celje.