Zelenski je dan pred odhodom na vrh zveze Nato v Washingtonu prispel v Varšavo, kjer se je sestal s premierjem Tuskom in predsednikom Dudo. Ospredje pogovora je bila nadaljnja podpora Ukrajini v njenem boju z rusko agresijo.

»Želim, da bi naši partnerji pokazali večjo odpornost in močnejši odgovor na udarec, ki ga je Rusija znova zadala našemu prebivalstvu, naši zemlji, našim otrokom,« je dejal Zelenski. 

S Tuskom je podpisal dvostranski varnostni sporazum. »Tisti, ki danes branijo Ukrajino, branijo tudi sebe,« je dejal Tusk in zagotovil, da bo Poljska storila vse, kar je v njeni moči, da bi bila podpora Nata Ukrajini čim učinkovitejša. Zelenski je sporazum označil za ambicioznega. Sporazum predvideva razvoj načrta, po katerem bi lahko »ruske rakete in brezpilotne letalnike, izstreljene v smeri Poljske, sestrelili v ukrajinskem zračnem prostoru«. 

Poljski zunanji minister Radoslaw Sikorski je minuli teden dejal, da sta državi zaključili pogajanja o dolgoročnem sporazumu o obrambnem sodelovanju in izrazil upanje, da bo podpisan še pred vrhom Nata.

Priporočamo