Na Belokriški cesti nad Piranom so policisti v nedeljo zvečer v bliskoviti filmski akciji aretirali tri osumljence. Na ljubljanski policijski upravi so nam pojasnili, da so aretacijo izvedli ljubljanski kriminalisti skupaj s primorskimi kolegi. »Prostost je bila odvzeta trem osebam, zoper katere so bila uporabljena prisilna sredstva, ena oseba pa je zaradi lažjih poškodb v postopku potrebovala zdravniško pomoč. Pri tem poudarjamo, da v postopku prijetja ni bilo uporabljeno strelno orožje in varnost drugih oseb ni bila ogrožena oziroma ni bil poškodovan nihče drug,« je sporočila Aleksandra Golec z ljubljanske policijske uprave, kjer pa drugih okoliščin preiskave in nedeljske aretacije zaenkrat še ne razkrivajo.

Likvidacija na Oražnovi ulici

Policisti naj bi nad Piranom aretirali domačina in dva vidnejša pripadnika črnogorskega kavaškega klana, ki naj bi nekaj dni neprijavljena bivala na slovenski obali. Med njima naj bi bil tudi osumljeni za umor v Ljubljani januarja 2023, ko je v mafijskem obračunu pod streli na Oražnovi ulici obležal Igor Mančić, ki je bil prav tako del kriminalnega podzemlja. Umor na Oražnovi ulici je pretresel Ljubljančane, saj je Mančić sredi dneva obležal v mlaki krvi ob svojem mercedesu. Strelec je pobegnil peš, preiskava umora pa traja že skoraj natanko leto in pol. Mančić se je v nemilosti kavaškega klana sicer znašel, ker naj bi slovenski celici te izjemno nasilne mafijske združbe skupaj s pajdaši ukradel za 1,5 milijona evrov droge. Nanj so prvič streljali v Novih Jaršah, vendar je napad tedaj preživel, na Oražnovi ulici pa je ob drugem poskusu umora podlegel poškodbam.

V Ljubljani našli novo tarčo

Kot je poročal Večer, naj bi pripadnika črnogorske mafijske združbe v Sloveniji načrtovala nov umor. Njuna nova žrtev naj bi bil Ljubljančan Žarko Tešanović, umor pa naj bi naročila matična, črnogorska celica kavaškega klana. Pri tem naj bi jima pomagal tudi domačin, ki se ga prav tako povezuje s kavaškim klanom.

Slepi Tešanović je še edini preživeli izmed četverice, ki naj bi slovenski celici kavaškega klana ukradla drogo. Danijela Božića so umorili novembra 2019, potem ko naj bi ga v Ankaranu ugrabila Klemen Kadivec in Bojan Stanojević. Njuni pajdaši naj bi ga nato odpeljali v gozd v bližino Okroglega in ga umorili. Davida Šolaja so decembra 2019 likvidirali v Španiji, Mančića pa lani v Ljubljani.

Priporočamo