Danes bo delno jasno, po nižinah bo sprva megla ali nizka oblačnost. Popoldne se bo oblačnost od zahoda nekoliko povečala. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 stopinj.

Po podatkih agencije za okolje bo jutri sprva precej jasno, le v zahodnih krajih bo več oblačnosti. Čez dan bo delno jasno, v hribovitih krajih na zahodu bodo popoldne in zvečer možne posamezne plohe in tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 21 do 27 stopinj Celzija.

Predvsem v noči na nedeljo bodo v severnih krajih še možne posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. Nedeljsko jutro bo deloma sončno, zjutraj in dopoldne bo v severni in severovzhodni Sloveniji zmerno oblačno. Verjetnost za krajevne padavine bo majhna.

V ponedeljek se bo nadaljevalo sončno vreme, ki nas bo po trenutnih napovedih spremljalo vse do konca tedna. Vsak dan bo tudi topleje.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo vreme podobno. Danes bo delno jasno z nekaj jutranje megle. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti. V alpskem svetu Furlanije-Julijske krajine bo možna tudi kakšna ploha.

Jutri bo delno jasno, več oblačnosti bo v Alpah. Popoldne in zvečer se bodo v krajih zahodno in severno od nas pojavljale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale tudi v noč. V nedeljo bo več sonca, postopno bo tudi topleje.

Priporočamo