Denar, ki ga bo vložil v sklad, bo namenjen financiranju Trumpove kampanje za ponovno izvolitev na položaj na novembrskih volitvah. Kot je včeraj poročal Wall Street Journal, bo Muskove donacije prejemala politična skupina America PAC, ki se bo osredotočila na spodbujanje registracije volivcev, predčasnega glasovanja in pošiljanja glasovnic po pošti med prebivalci zveznih držav, kjer se navadno lomijo rezultati volitev.

Preberite še: Trumpov podpredsedniški kandidat je J. D. Vance

Musk, ki velja za najbogatejšega človeka na svetu, njegovo premoženje pa je ocenjeno na 252 milijard dolarjev, je Trumpa v zadnjih mesecih vedno bolj odkrito podpiral. Marca se je z njim tudi osebno srečal na dogodku za donatorje, ki ga je pripravil milijarder Nelson Peltz. Po sobotnem atentatu pa je na omrežju X zapisal: »V popolnosti podpiram predsednika Trumpa in upam, da bo hitro okreval.«

 

 

Poleg Muska naj bi bili glavni donatorji v novi sklad še soustanovitelj tehnološkega podjetja Palantir Joe Lonsdale, nekdanja veleposlanica ZDA v Kanadi in pri ZN Kelly Craft ter več premožnih vlagateljev v kriptovalute.

Donacije posameznikov so v ZDA  sicer omejene na 3.300 evrov, vendar sistem financiranja omogoča tudi financiranje preko posebnih skladov, preko katerih lahko premožni donatorji podprejo svoje kandidate.

Priporočamo