Po napovedi prometno informacijskega centra bo danes in v naslednjih dneh na naših cestah promet gostejši, predvsem od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Hrvaški. V Avstriji danes in v soboto velja tudi prepoved vožnje za tranzitni promet tovornih vozil nad 7,5 tone po avtocesti A10. Zato je že danes dopoldan pričakovati večje število tovornih vozil v Sloveniji, bolj polna bodo počivališča, zaradi tega pa lahko nastaja gneča tudi na mejnih prehodih. 

Na primorski avtocesti je zaprt prehitevalni pas med priključkoma Razdrto in Postojna proti Ljubljani pri počivališču Studenec. Nastaja zastoj v obe smeri.

Zaradi okvare je zaprt vozni pas na hitri cesti Škofije - Koper pred priključkom Koper center, Slavček proti Izoli. Prav tako je na primorski avtocesti zaradi okvare vozila zaprt vozni pas v predoru Kastelec proti Kopru. Predmet na vozišču pa ovira promet pred Uncem proti Kopru. 

Na celotnem cestnem omrežju potekajo tudi nujna spomladanska vzdrževalna dela, kot so košnja, popravila bankin, čiščenje jarkov, cestišča in podobno. Zaradi česar lahko ponekod nastanejo krajši zastoji. Na odsekih Fram-Slovenska Bistrica promet poteka po dveh zoženih prometnih pasovih v vsako smer. 

Promet na gorenjski avtocesti med Kosezami in Šentvidom poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Na pomurski avtocesti in hitri cesti pa je na odseku med priključkoma Turnišče in Dolga vas spremenjen potek prometa.

Preberite še >>> Vreme: vroče in soparno bo, v hribih možne plohe in nevihte

Priporočamo