Najnižje jutranje temperature bodo v Zgornjesavinjski dolini in na planotah Notranjske okoli 13, drugod od 15 do 20 stopinj Celzija. V četrtek bo sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33 stopinj Celzija.

Obeti: v petek se bo oblačnost od zahoda postopno povečala. V hribovitem svetu popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha in nevihta. Vročina se bo še nekoliko stopnjevala.

V soboto bo sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne lahko nastanejo posamezne plohe in nevihte. Vročina bo postopno popustila.

Vremenska slika: nad Iberskim polotokom in zahodnim Sredozemljem je ciklonsko območje. Nad našimi kraji pa je območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda doteka k nam suh in zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in ponoči bo v krajih zahodno od nas kar nekaj povečane koprenaste oblačnosti, drugod pa bo pretežno jasno. V četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, ki je bo več v sosednjih pokrajinah Italije. V Alpah bodo popoldne nastajale plohe in nevihte.

Priporočamo
PREBERITE ZADNJE ČLANKE