Srbska korporacija MK Group in Gorenjska banka sta v okviru regijskega programa družbene odgovornosti Podpora družini podpisali donatorsko pogodbo z Javnim zavodom Študentski dom Ljubljana v vrednosti 100.000 tisoč evrov.

V ljubljanskih študentskih domovih biva več kot 7.500 študentov, od tega približno 3.500 v Rožni dolini. Obnovitvena dela bodo zaključena predvidoma oktobra 2024. V okviru regionalnega projekta Podpora družini sta MK Group in Gorenjska banka v preteklih dveh letih za Porodnišnico v Ljubljani ter otroške vrtce po vsej Sloveniji donirali 270.000 evrov.

»Z donacijo bomo poskrbeli za razvoj skupnih prostorov za učenje in prispevali k ustrezni podpori akademskemu uspehu študentov, spodbudili sodelovanje in inovativnost ter predvsem krepili študentsko skupnost«, je ob tej priložnosti dejal Tomaž Pečnik, direktor javnega zavoda Študentski domovi Ljubljana.

»V Sloveniji z Gorenjsko banko že tradicionalno vlagamo v razvoj prihodnosti in s tem prispevamo k izobrazbi in razvoju mladih. Letošnja donacija je usklajena tudi z delovanjem Fundacije Miodraga Kostića, v okviru katere bo konec letošnjega leta odprla svoja vrata tudi Palača znanosti v Beogradu. Palača znanosti bo prva tovrstna ustanova v regiji, ki bo delovala v smeri promocije in podpore znanosti,«, je napovedal Mihailo Janković, generalni direktor MK Group.

Marko Filipčič, član uprave Gorenjske banke pa je spomnil, da je njihov program družbene odgovornosti vstopil v svoje osmo leto. »V tem času smo pomembno prispevali k izboljšanju pogojev tako za naše najmlajše, mlade družine in sedaj tudi za študente. Z novo donacijo želimo spodbuditi inovativnost, predanost ter odličnost na vseh področjih.«

Priporočamo