Dražbena hiša Aguttes v Neuilly-sur-Seine blizu Pariza naj bi ga zdaj na dražbi 6. junija prodala.

Po navedbah družine Maradona je bila trofeja, ki so jo očetu podelili novembra 1986 v kabaretu Lido v Parizu, ukradena med ropom banke tri leta pozneje v Neaplju.

V četrtek je sodišče v Nanterru pri Parizu ugotovilo, da dediči niso predložili nobenega dokaza o obstoju te kraje. »Trditev ne more temeljiti zgolj na novinarskih člankih,« je ugotovilo sodišče.

Odvetniki družine nogometaša, ki je leta 2020 umrl v starosti 60 let, trdijo, da spominek iz igralčeve bleščeče kariere, ki naj bi prinesel milijone, upravičeno pripada njegovim petim dedičem. Na današnjo odločitev sodišča se lahko pritožujejo.

Odvetniki, ki zastopajo človeka, ki je našel »zlato žogo«, in dražbena hiša, ki organizira prodajo, menijo, da jo je Maradona po podelitvi pozabil. Trgovec s starinami, ki je kupil trofejo, pa je povedal, da jo je kupil na dražbi leta 2016.

Leta 2022 so Maradonov argentinski dres s turnirja leta 1986 prodali za skoraj 9,3 milijona dolarjev, medtem ko so za žogo »božja roka« iz četrtfinala proti Angliji pozneje istega leta iztržili za 2,4 milijona dolarjev.

Priporočamo