Tako je v oddaji v živo poklical partnerico slovenskega premierja Tino Gaber in jo pobaral, ali lahko pomaga tako, da svojemu kaj reče zvečer. Gabrova mu je odgovorila: »Te moči nimam, lahko ti ga pa dam na telefon.« To je tudi nemudoma storila, Robert Golob pa je v pogovoru z voditeljem izkazal razumevanje za tematiko, povedal, da zadeva stoji zaradi neusklajenosti ministrstev, in zagotovil, da bodo problematiko rešili.

Kot poročajo viri iz vlade, se zadnje dneve s svetlobno hitrostjo vrstijo sestanki ministrov pri Golobu na to temo in se zadeva premika.

V politični zgodovini poznamo veliko primerov, ko so razni interesenti poskušali priti do predsednikov prek njihovih partneric, le da so morale te v prepričevanje soprogov vložiti veliko več truda, naporov in iznajdljivosti.

Če prevedemo: Jovanki Broz so očitali, da je imela čudežno oziroma čarobno moč prepričevanja tovariša Tita, ampak zdaj vidimo, da je bila proti vplivnici Tini Gaber in njenemu ti-ga-dam-na-telefon Robiju prava amaterka. 

Priporočamo