Slovenski odbojkarici Tajda in Nina Lovšin sta se veselili zmage na mednarodnem turnirju v odbojki na vodi A1 Volleyball on Water v Ljubljani, na katerem je nastopilo 16 dvojic iz 11 držav. Naši odbojkarji so pred domačimi navijači osvojili še dve odličji.

V Ljubljani se je zaključil mednarodni turnir v odbojki na vodi, ki je privabil odbojkarje in odbojkarice iz Brazilije, Češke, Danske, Francije, Hrvaške, Italije, Nizozemske, Poljske, Slovaške in Srbije, v boj za najvišja mesta pa so se na novem prizorišču ob Novem trgu podale tudi štiri slovenske ekipe.

Po dveh dneh dvobojev na Ljubljanici sta se zmage veselili Slovenki Nina in Tajda Lovšin, ki sta skupinski del tekmovanja začeli z zmago nad dansko zasedbo Steffens/Jensen, nato pa po treh nizih izgubili s Poljakinjama Pulawsko in Gajtkowsko, a je izkupiček zadostoval za uvrstitev v četrtfinale. V njem sta naši predstavnici odpravili Čehinji Dostalovo in Trneno ter bili v slovensko obarvanem polfinalu z 2:1 uspešnejši še od Maje Marolt in Žive Javornik, ki sta se po zmagi v skupinskem delu turnirja uvrstili neposredno v polfinale. V boju za zlato odličje sta nato premagali še poljsko dvojico Vlk/Pawlak, tretje mesto pa je šlo v roke Maroltovi in Javornikovi, ki sta bili v boju za bron uspešnejši od Pulawske in Gajtkowske.

»Občutki so super, res se zabavam in zelo mi je všeč igrati odbojko na vodi. Še posebej s Tajdo, saj se zelo dobro poznava in je na igrišču zato vse toliko lažje. Vedno dava vse od sebe in se boriva, tako je bilo tudi tokrat. Izkušnja je vselej zanimiva, to je moja že tretja zmaga tu v Ljubljani, kjer je vzdušje zares izjemno. Z veseljem se bom vračala tudi v prihodnje, saj si želim novih zmag« je po zmagi dejala Nina Lovšin.

V moški konkurenci se je druge zaporedne zmage veselil Martin Melmuka, ki pa je na Ljubljanici tokrat nastopil z novim soigralcem Tadeasom Tezzelejem. Čeha sta dobro igrala že v skupinskem delu tekmovanja in se prebila v polfinale, v katerem sta bila uspešnejša od Slovakov Trubaca in Ludhe. Druga finalista, Francoza Foncarnier in El Ghouti, sta v polfinalu po treh nizih strla odpor najboljših Slovencev Danijela Pokeršnika in Tadeja Boženka, ki sta v četrtfinalu izločila Alana Košenino in Josipa Pribanića, na koncu po zmagi z 2:1 proti Trubacu in Ludhi osvojila bronasto kolajno. V finalu smo nato spremljali tri nize, Melmuka in Tezzele sta bila od tekmecev prepričljivejša z 18:21, 21:12 in 17:15.

Za najboljšo igralko turnirja je bila izbrana Nina Lovšin, pri moških je šlo priznanje v roke Čehu Martinu Melmuki.

Priporočamo