V severozahodnih krajih bo danes več oblačnosti, v severni polovici države pa je v popoldanskem času možna tudi kakšna nevihta. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo.

Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, v severozahodni Sloveniji do 25 stopinj Celzija. Po podatkih agencije za okolje se lahko predvsem v popoldanskem času in ponoči na severu razvije tudi kakšna nevihta.

Jutri bo povečini sončno. Zapihal bo severovzhodni veter. Predvsem popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 29 do 33, v Zgornjesavski dolini do 26 stopinj Celzija.

V noči na torek bo v vzhodni Sloveniji še možna kakšna nevihta. V torek bo sprva lahko nekaj več oblačnosti, nato se bo zjasnilo. V hribovitih krajih popoldne ni izključena kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod severovzhodni veter. V sredo bo večinoma jasno. Vse bolj vroče bo.

V krajih severno in zahodno od nas bo spremenljivo oblačno s posameznimi nevihtami. V severnem Jadranu bo prevladoval veter južnih smeri, ob nevihtah pa bo v krajih zahodno od nas prehodno zapihal severni veter.

Biovreme: Danes in v ponedeljek bo vpliv vremena zmerno obremenilen. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazal kot povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in hitrejša utrujenost.

 

 

Priporočamo