Cvikl je pred današnjim nadaljevanjem zaslišanja nekdanjega direktorja Generalštaba Slovenske vojske Dragana Bavčarja v zvezi z zahtevo treh poslancev dejal, da je o njegovem zaslišanju v petek že razpravljal kolegij predsednika državnega zbora.

***VIDEO: Krkovič se obiska pri Pavčku zaradi patrij ne spomni dobro...***

Po njegovih besedah je ključno, da predmet preiskovalne komisije, ki jo vodi, "ni obdobje pred letom 2004, pač pa le obdobji med letoma 1991 in 1993 in po letu 2004". Kot je pojasnil, ga je državni zbor za predsednika preiskovalne komisije imenoval zato, ker v teh obdobjih ni bil nosilec kake funkcije.

***VIDEO: Erjavec se je šele zdaj spomnil, da mu je Pavček grozil s težavami***

Glede zaprtja seje za javnost je Cvikl dejal, da dopis, ki ga je komisija prejela z ministrstva za obrambo, govori le o tem, da je stopnja interno umaknjena na pogodbi, ne pa tudi na ponudbi. "Konflikt pa je med tem, kar piše na ponudbi, in tem, kar piše na pogodbi," je še povedal predsednik komisije.

***VIDEO: Afera s patriami: Če se sum potrdi, bo to škandal, ki je lahko usoden za vlado!***

Nekdanji direktor Generalštaba Slovenske vojske Bavčar pred zaslišanjem ni želel razkriti svojih pričakovanj glede seje

Po zaslišanju Bavčarja bodo člani komisije na seji, ki bo potekala v varovanem območju državnega zbora in bo zaprta za javnost, predvidoma obravnavali nekaj osnutkov zapisnikov preteklih sej - nekateri nosijo oznako interno oziroma strogo tajno -, nato pa pripravili še osnutek delnega poročila komisije. Glede na današnji predlog dopolnitve dnevnega reda, pa se bodo predvidoma seznanili tudi z načelnim mnenjem Komisije za preprečevanje korupcije.