Selektor Slovenije Matjaž Kek je po prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Rusiji priznal, da ni zadovoljen s kar nekaj stvarmi v igri Slovenije, a ga navdaja z optimizmom to, da je Slovenija z golom Nejca Pečnika ob koncu tekme izid znižala na poraz z 1:2, ki ji daje realne možnosti za napredovanje.

''S porazom ne morem biti zadovoljen, sem pa optimističen zaradi gola in igre v zadnjih minutah, ko smo pritisnili proti golu. Enega od ciljev smo sicer dosegli, saj mamo aktiven rezultat. Smo ranjeni, a smo k sreči ostali živi. Rusi so imeli veliko priložnosti in bi lahko dosegli še kakšen gol, medtem ko nam je uspeli znižati izid. Ni se zgodilo to, kar ste verjetno pričakovali – da nas bo Rusija razbila in že sedaj odločila zmagovalca. V Ljudskem vrtu pred našimi glasnimi navijači bo druga zgodba,'' je povedal Kek, ki kot po navadi ni želel izpostavljati posameznikov, priznal pa je, da ni bil zadovoljen z nekaterimi reakcijami pri branjenju, še posebno mu ni bilo všeč, da so si Rusi v situacijah ''ena na ena'' priigrali precej priložnosti.

Kek se je razgovoril tudi o umetni travi. ''O umetni travi nisem želel veliko govoriti, ker nočem iskati alibijev. A je dejstvo,da je bila to prednost za Rusijo, ker je tovrstna podlaga precej drugačna od navadne, kar so nogometaši potrdili,'' je dejal Kek, ki meni, da je Aršavin, ko je porinil Brečka, upravičeno dobil le rumeni karton, po koncu novinarske konference pa je bil Kek deležen aplavza ruskih novinarjev.