V skladu z našimi pričakovanji je bila tekma izenačena. Žal smo naredile preveč napak. Izkušene tekmice so to izkoristile. Preveč luknjasta obramba je razlog, da točke ne gredo v Ljubljano,« je igralka Krima Tjaša Stanko v štirih stavkih razložila razloge za neuspeh.

Potem ko je Krim letošnje nastope v ligi prvakinj začel s serijo štirih zmag, je po sanjskem startu doživele dva poraza zapored, najprej doma z Bukarešto in v soboto še na gostovanju pri Fernecvarosu. Ljubljančanke so tekmo začele dobro in bile enakovredne, po vodstvo 2:1, se je tehtnica nagnila na stran gostiteljic. V deseti minuti so zaostajale že za tri zadetke (4:7), a so po zaslugi Ane Gros in Tjaše Stanko izid izenačila na 7:7. Igra Ljubljančank je preveč slonela na kapetanki Grosovi, ki je v prvih 15 minutah tekme dosegla kar pet od osmih zadetkov Krima. Ko so tekmice ustavile Grosovo, so znova povedle za tri zadetke (11:8), a Ljubljančanke so zmogle odgovor, se približale na gol zaostanka, na odmor odšle z dvema zaostanka (16:14).

Krim je v drugi polčas krenil odločno in izid izenačila tako, da je Tamara Horaček dosegla gol preko celega igrišča in tekma je bila izenačena. Odločilni trenutek tekme je bil, ko so Ljubljančanke izid izenačile na 19:19, nato pa niso izkoristile napada za vodstvo. Krim je padel v krizo in ko je v 48. minuti zaostal za tri gole (21:24), je bil poraz na obzorju. Strelski post Krima je trajal kar deset minut, zato ni uspel ogroziti zmage velik tekmic v ligi prvakinj, ki so tekmo rutinirano pripeljale do zmage.

»Za razliko od tekme z Bukarešto sem tokrat zadovoljen sem s pristopom vseh 60 minut, saj so igralke pokazale veliko željo. Zmanjkal je učinek nekaterih igralk s klopi v obrambi in napadu, da bi izničili zaostanek. Tekma je pokazala realno sliko, kaj smo naredili v dveh mesecih, saj smo prav toliko časa skupaj, in kaj nam še manjka. Moramo dvigniti kakovost igralk s klopi v obrambi in napadu. To je moja odgovornost, da se bomo na naslednjih tekmah veselili zmag. Premor bo dobrodošel, da se bomo čim bolje pripravili na dve tekmi proti Metzu. Imamo tri tedne časa. Vem, kaj moramo narediti, da se bomo vrnili na zmagovito pot,« samozavestno je povedal trener Krima Dragan Adžić. Gole za Krim so dosegle Gros 11, Zaadi Deuna in Horaček po 4, Brnović 3, Radićević in Stanko po 2. V ligi prvakinj bo zdaj premor, naslednjo tekmo bo Krim odigral 10. novembra v Ljubljani z Metzom.

Izidi 6. kroga lige prvakinj, skupina A: Ferencvaros – Krim Mercator 28:26 (16:14), Podravka – Nykobing 27:27 (18:14), Storhamar – Gloria Bistrita X:X (X:X), Bukarešta – Metz X:X (X:X), vrstni red:

Priporočamo