Tekme Barcelone in Bayerna so klasični evropski derbiji. Obe ekipi sta v dobri formi, saj Barcelona vodi v španskem, Bayern pa v nemškem prvenstvu. Dodatno draž dvoboju dajeta 36-letni poljski napadalec Robert Lewandowski in 51-letni nemški trener Hans Flick, ki sta v preteklosti osvajala lovorike z Bavarci, zdaj pa imata pomembno vlogo v Kataloniji. Ko je bil Flick dve leti trener Bayerna, je Lewandowski igral verjetno celo najboljši nogomet v karieri. Oba sta z Bayernom osvojila vse, kar je mogoče, zdaj dosežke želita ponoviti z Barcelono.

»Pripravljeni smo. Bayern je vrhunska ekipa z odličnimi igralci, ki ima svoj DNK, za katerega sta značilni velika posest žoge in visok pritisk na tekmeca. Na enak način želimo igrati tudi mi. Upam, da bomo naredili čim manj napak. To bo zame posebna tekma. Bayern je v mojem življenju nekaj posebnega, vrhunski klub, na katerega imam izjemne spomine in veliko poznanstev z igralci ter vodstvom. Zdaj je pred nami novo poglavje, pomembna je sedanjost. Čaka nas zahtevna tekma, kar je logično, saj v ligi prvakov igrajo najboljše ekipe,« je povedal trener Barcelone Hansi Flick.

15 medsebojnih tekem sta odigrala Barcelona in Bayern: 11-krat so zmagali Bavarci, 2 tekmi sta se končali brez zmagovalca in le 2 zmagi imajo Katalonci.

Tekma bo dvoboj vrhunskih napadalcev, saj je prav Anglež Harry Kane v Bayernu povsem nadomestil Lewandowskega. Oba golgeterja sta v odlični strelski formi, saj je Lewandowski v sezoni dosegel 14 zadetkov na 12 tekmah, Kane pa 13 (trije hat-tricki) na desetih tekmah. »Ker je Lewandowski izjemen napadalec, bo to posebna tekma. Med seboj se odlično poznamo. Čaka nas težek boj, na katerega smo pripravljeni,« je napovedal Harry Kane.

Za slovenske ljubitelje nogometa bo zanimiva tekma Leipziga in Liverpoola. Leipzig ima v nemškem prvenstvu enako število točk kot vodilni Bayern, medtem ko Benjaminu Šešku in soigralcem v ligi prvakov gre veliko slabše, saj so izgubili z Atletico Madridom in Juventusom. Šeško je bil strelec vseh treh golov za Leipzig v ligi prvakov. Drevi ga čaka zahtevna naloga proti vodilni ekipi angleške lige, saj je Liverpool v odlični formi in ima v letošnji sezoni le en spodrsljaj (poraz proti Nottinghamu). 

Semafor lige prvakov

3. krog: Monaco – Crvena zvezda 5:1 (2:1), Milan – Club Brugge 3:1 (1:0), sinoči: Sturm Gradec – Sporting Lizbona, Real Madrid – Borussia Dortmund, PSG – PSV, Juventus – Stuttgart, Girona – Slovan Bratislava, Aston Villa – Bologna, Arsenal – Šahtar Doneck, danes ob 18.45: Brest – Bayer, Atalanta – Celtic, ob 21. uri: Young Boys – Inter, Salzburg – Dinamo Zagreb, Leipzig – Liverpool, Manchester City – Sparta Praga, Benfica – Feyenoord, Barcelona – Bayern, Atletico Madrid – Lille.

Priporočamo