O tekmi z Avstrijo.

Zelo težka tekma proti izjemno kakovostnemu tekmecu. To smo tudi pričakovali. Vedeli smo, da Avstrija igra v zelo visokem ritmu in tekmecu ne pušča veliko prostora. Tekmo smo zelo dobro začeli, prvih 30 minut minut smo bili boljši. Potem smo se preveč povlekli nazaj in Avstrijcem prepustili preveč prostora, kar je pripeljalo tudi do zadetka. Na koncu smo imeli tudi nekaj priložnosti za zmago. V seštevku smo še enkrat pokazali, kako se bori za reprezentančni grb in imamo veliko stvari, na katerih lahko gradimo za prihodnost.

O svoji predstavi, saj ima malo igralne prakse, potem ko je v letošnji sezoni odigral le 45 minut za Crveno zvezdo na tekmi srbske lige v Leskovcu, nato pa je bil zamenjam, ker je ob njem eksplodiral topovski udar in nekaj ur ni dobro slišal.

To je bilo mojih prvih 90 minut po evropskem prvenstvu. Ko sem oblekel reprezentančni dres, sem dobil novo energijo in pozabil na utrujenost. Če bi rekel, da nisem bil utrujen v sedemdeseti minuti, bom lagal. Zame je bila zelo težka tekma.

»V naši skupini ne bo lahkih tekem. Znotraj ekipe se je razvila mentaliteta zmagovalcev. Čuti se, da vsi verjamemo v to, da lahko premagamo vsakogar.«

O tem, kako je bilo ustavljati najboljšega napadalca Avstrije Marka Aranutovića.

Zelo kakovosten napadalec. Iskreno moram priznati, da nisem pričakoval, da bo fizično tako močan. Nismo mu omogočili priložnosti, ni bil nevaren za gol, bil pa je nekajkrat aktiven v igri. Z Bijolom sva delo opravila dokaj dobro in ga onemogočila.

O tem, da sta bila s partnerjem v branilskem paru Jako Bijolom na ravni evropskega prvenstva.

Upam, da bo tako tudi naprej. Z Jako se resnično dobro razumeva tudi izven igrišča, kar se pokaže tudi na zelenici. Dopolnjujeva se v nogometnih vrlinah in na koncu to izpade dobro. Zdaj je to treba zadržati.

O sodelovanju z vratarjem Matevžem Vidovškom, ki je zamenjal Jana Oblaka.

Svoje delo je opravil zelo dobro. Imel je nekaj zelo dobrih posredovanj. Iskreno moram povedati, da je minus, ko v golu nimaš najboljšega vratarja na svetu. Vesel sam, da imamo v Sloveniji tako veliko kakovostnih vratarjev.

O tem, kakšna je razlika, saj je tekmo zelo temperamentno vodil Boštjan Cesar, ker je bil selektor Kek kaznovan in je sedel na tribuni.

Nobene. Selektor je skozi celoten teden dobro nakazal taktične želje in to prinesel na svoj strokovni štab. Cesar je bil tudi kot igralec vodja in je dobro prevzel vlogo selektorja.

O vzdušju na tribunah, ki je bilo podobno kot na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

Že pred tekmo smo vedeli, da bodo tribune polne in hvala za podporo, saj so gledalci navijali vseh 90 minut. Tudi, ko smo padli v igri, so nam navijači pomagali, saj so nas dvignili in dali dodaten veter v hrbet. Podpora je bila izvrstna.

O tem, da Slovenija po prikazani igri nadaljuje tam, kjer je končala na evropskem prvenstvu in s tem izpolnjuje načrt selektorja Matjaža Keka, ki zahteva napredek.

Da. Videli smo, kaj nam rezultat prinašajo borbenost, agresivnost, taktična disciplina in pragmatičnost. Veliko je še stvari, ki jih je treba popraviti.

12​ tekem je zbral Vanja Drkušić za Slovenijo in čeprav je branilec, je v 806 minutah na igrišču prejel le en rumeni karton.

 

O tem, da živi najlepše dni svoje nogometne kariere, saj je užival s Slovenijo na evropskem prvenstvu, konec avgusta pa je iz ruskega Sočija preko Zenita prestopil v Crveno zvezdo, za katero navija že od otroštva in bo z Beograjčani igral v ligi prvakov.

Imam občutek, da sanjam, pa se še nočem zbuditi. Resnično je lepo in upam, da bo trajalo čim dlje. Trdo moram delati, dobro trenirati, ko pa dobim priložnost za nastop, poskušam dati svoj maksimum in naloge opraviti po najboljših močeh.

O tem, da je hitro ujel ritem in zakonitosti igranja na evropski ravni.

Nočem zveneti preveč samozavestno, ampak že prej sem vedel, da lahko igram na takšni ravni, kot to počnem zdaj. Eno so želje, drugo je realnost. Vesel sem, da se mi je zelo veliko stvari poklopilo in sem izkoristil priložnost. Zdaj moram nabrati čim več izkušenj in vse skupaj gre lahko še navzgor.

O jutrišnji tekmi s Kazahstanom, na kateri bo favorit Slovenija.

Velik poudarek je bil na regeneraciji, saj veliko igralcev ni vajenih ritma tekem na tri dni. A to je reprezentanca in tukaj utrujenost ni dovoljena. Kazahstan je zelo trda ekipa, kar je pokazal tudi proti Norveški in obeta se zahtevna tekma. Ne bežimo od vloge favorita in gremo na zmago. V naši skupini ne bo lahkih tekem. Znotraj ekipe se je razvila mentaliteta zmagovalcev. Čuti se, da vsi verjamemo v to, da lahko premagamo vsakogar. 

Priporočamo