Potem ko je Manchester City v finalu v Carigradu leta 2023 premagal Inter in se veselil prvega uspeha v ligi prvakov v klubski zgodovini, sta se moštvi po dobrem letu pomerili znova, tokrat v prvem krogu skupinskega dela tekmovanja. V Manchester so Milančani pripotovali z željo po maščevanju, a zavedanjem, da je nasprotnik v sezono krenil izjemno in da je njihov glavni napadalec Erling Haaland v izjemni strelski formi, saj je na štirih dozdajšnjih tekmah v angleškem prvenstvu zabil že devet golov. Čeprav je bilo na obeh straneh nekaj priložnosti, sta se moštvi na koncu razšli z remijem 0:0, s katerim so bili zadovoljni oboji.

Trener Manchestra Cityja Pep Guardiola je že pred obračunom opozarjal, da njegovo moštvo čaka nasprotnik, ki je izjemen v obrambi in hitrih prehodih v napad. »Igrali smo odlično. Inter je moštvo, ki je izjemno trdno v obrambi, a zna hitro preiti v napad, zato je izjemno nevarno. A več kot priložnosti in pol si niso uspeli ustvariti. Tudi mi nismo bili preveč nevarni, saj je težko igrati proti nasprotniku, ki se brani z enajstimi igralci in je pri tem izjemno usklajen,« je pojasnjeval Pep Guardiola. Podobno kot v finalu v Carigradu je Interju uspelo ustaviti vročega Haalanda, ki se je ob izkušenem Francescu Acerbiju žoge dotaknil le štirinajstkrat. City je na 42 tekmah v ligi prvakov pod Guardiolo šele drugič ostal brez doseženega gola pred domačimi navijači. Pred tem se je to zgodilo marca 2022 proti Sportingu iz Lizbone.

Interjev strateg Simone Inzaghi je v Manchester pripotoval z željo, da njegovo moštvo postane prvo po letu 2018, ki bi na stadionu Etihad ugnalo City. »Ponosen sem na igralce, ki so se držali navodil. Žal mi je edino za nekaj situacij, ko bi lahko ranili nasprotnika. V drugem polčasu smo nekoliko bolj trpeli, a imeli lepi priložnosti preko Darmiana in Mkhitaryana. Ko potegnem črto, je točka dober izkupiček,« je povedal Simone Inzaghi, ki ga v nedeljo čaka mestni derbi proti ranjenemu Milanu, medtem ko bo City igral proti prvemu zasledovalcu na lestvici Arsenalu.

Občasni slovenski reprezentant Kenan Bajrić je proti Celticu na prvi tekmi v zgodovini Slovana Bratislave v ligi prvakov igral vseh 90 minut, a so s soigralci doživeli polom. Na gostovanju v Glasgowu pri Ceticu so klonili s kar 5:1. Škotsko moštvo je prvič v zgodovini dobilo uvodni obračun skupinskega dela v ligi prvakov. »Izjemno. Že v prvem polčasu smo imeli pobudo, a igrali kanček prepočasi. Ob polčasu smo nekaj stvari spremenili in se pogovorili, potem pa... Brez besed. Štirje goli v 45 minutah, sanjsko. Lakota in želja igralcev, presing, agresivnost po izgubljeni žogi, kakovost zaključkov... Vse to so stvari, zaradi katerih sem neizmerno ponosen na igralce. Imamo odlično skupino nesebičnih mladih nogometašev, ki so sposobni velikih stvari,« je po veliki zmagi prekipeval od ponosa trener Celtica Brendan Rodgers

Semafor lige prvakov

Prvi krog nogometne lige prvakov: Juventus – Eindhoven 3:1 (2:0), Young Boys – Aston Villa 0:3 (0:2), Milan – Liverpool 1:3 (1:2), Real Madrid – Stuttgart 3:1 (0:0), Sporting – Lille 2:0 (1:0), Bayern – Dinamo Zagreb 9:2 (3:0), Bologna – Šahtjar Doneck 0:0, Sparta Praga – Salzburg 3:0 (2:0), Glasgow Celtic – Slovan Bratislava 5:1 (1:0), Manchester City – Inter Milano 0:0, PSG – Girona 1:0 (0:0), Brugge – Borussia Dortmund 0:3 (0:0), danes ob 18.45: Feyenoord Rotterdam – Bayer Leverkusen, Crvena zvezda – Benfica, ob 21. uri: Monaco – Barcelona, Atalanta – Arsenal, Brest – Sturm, Atletico Madrid – Leipzig.

 

Priporočamo