Slovenski nogometni prvoligaš iz Kopra je pripeljal okrepitev. V vrstah kanarčkov bo v nadaljevanju sezone igral nekdanji reprezentant Damjan Bohar, ki se je dogovoril za sodelovanje do konca sezone. Če bosta obe strani zadovoljni, se bo sodelovanje lahko nadaljevalo še prihodnjo sezono. Krilni napadalec, ki bo jutri dopolnil 33 let, se je po šestih letih vrnil v Slovenijo in oblekel rumeno-modri dres.

»Koper mi je ponudil to, kar potrebujem, dogovorili smo se v treh minutah. Prišel sem v organiziran klub z dobrim trenerjem, jaz pa se mu bom skušal oddolžiti za zaupanje,« je bil v izjavi za spletno stran kluba zadovoljen Bohar. Rojen je bil v prekmurskem kraju Mačkovci. Za slovensko reprezentanco je debitiral 18. novembra 2014 na prijateljski tekmi proti kolumbijski reprezentanci na stadionu Stožice, ko je v 59. minuti zamenjal Dejana Lazarevića. V dresu z nacionalnim grbom je zbral 16 nastopov ter dosegel en gol. Njegova zadnja mednarodna tekma je bila kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo septembra 2021 proti Malti.

Bohar je edini gol za reprezentanco dosegel 6. septembra 2020 na drugi tekmi lige narodov v ligi C. Prav z njegovim golom v 28. minuti je Slovenija takrat premagala Moldavijo z 1:0. Za Boharjem je tudi pestra klubska kariera, igral je za Muro in Maribor, bil je na Poljskem, nosil je dres Zaglebie, in Hrvaškem, kjer je igral za Osijek. S poljsko Zaglebio se je 1. julija razšel, od takrat pa je bil brez kluba. 

Priporočamo