Navijači Barcelone so znova navdušeni. Po številnih finančnih težavah je katalonski ponos letos znova konkurenčen najboljšim. Barcelona je vodilna v španskem nogometnem prvenstvu, v sredo zvečer pa je moštvo prestalo tudi prvi pravi zrelostni preizkus. V derbiju večera so v ligi prvakov premagali zanje vedno neugodni Bayern iz Münchna. Novi trener Barcelone Hansi Flick se je odlično znašel na zahtevnem delovnem mestu. Tudi v sredo zvečer ni odstopal od svojega načina igre z visokim presingom, predvsem pa ni odstopal od letošnje začetne postave, ko stavi predvsem na mlade igralce. Le poveljnika napada Lewandowski (36.let) in obrambe Martinez (33.) sta bila v začetni postavi starejša od trideset let, v njej pa sta bila tudi dva 17-letnika (Yamal in Cubarsi), povprečna starost pa je znašala komaj dobrih 24. let.

Flick, ki je nekoč blestel v vlogi trenerja Bayerna, je dokazal, da natanko pozna nemškega velikana in je pripravil odličen načrt za tekmo. Njegovi mladi so po igrišču leteli dobesedno od prve minute, ko je gostujočo mrežo načel Brazilec Raphinha​, ki je uspešno zaključil dvoboj iz oči v oči z vratarjem Neuerjem. V nadaljevanju prvega polčasa sta Robert Lewandowski in Harry Kane potrdila, da sta trenutno najbolj vroča napadalca, tik pred odmorom pa je Raphinha z novim milimetrsko natančnim strelom povišal na 3:1.

Raphinia bo moral povečati prostor za nagrade

27-letni Brazilec je tudi v drugem polčasu sanjsko nadaljeval svoj jubilejni stoti nastop v dresu Barcelone in že v 56. minuti dokončal hat-trick za končnih 4:1. Za kako kakovostnega igralca podrejenega ekipi gre, je dokazal le pet minut kasneje, ko niti za trenutek ni počakal s predajo kapetanskega traku, ko je v igro vstopil Frankie de Jong. V 75. minuti je odšel iz igrišča in zasluženo prejel stoječe ovacije domačih navijačev. »Pred tekmo smo se zavedali, da bo za nas najbolje, če bomo igrali čim dlje od naših vrat. To nam je uspelo odlično, čeprav je šlo za izjemno zahtevno tekmo,« je pot do druge zmage v letošnji sezoni lige prvakov opisal Raphinha​​, ki je zasluženo prejel tudi nagrado za igralca tekme. »Imam posebno vitrino v hiši za osebne nagrade in posebne drese. Trenutno postaja nekoliko majhna, morda jo bom moral povečati,« je Brazilec priznal, da zaradi odlične forme prejema vse več individualnih nagrad in nato pogledal še na naslednjo tekmo v soboto, ko Barca gostuje v Madridu na večnem španskem derbiju proti Realu. »Odličen začetek tedna za nas, ki ga še ni konec. Za mano je zelo uspešna 100. tekma v najljubšem dresu, a hitro jo bo potrebno pozabiti.«

Nad igralcem tekme je bil navdušen tudi ​Hansi Flick. »V svoji karieri sem igral s številnimi odličnimi nogometaši, a še nikoli nisem imel takega kot je Raphinha​. Vsi si ga želijo imeti, a mi ga imamo. Njegovo delo z žogo in brez je fenomenalno, nato pride do izraza še njegova hitrost,« je igralca tekme izpostavil trener Barcelone, ki pa je seveda pohvalil tudi celo moštvo. »Imamo odlično moštvo. Odlično smo vstopili v tekmo in tudi po izenačenju, ki si ga je Bayern zaslužil, smo reagirali odlično. Imeli smo pogum, držali posest in si priigrali priložnosti. Realizacija je bila res na visokem nivoju,« je bil zadovoljen Nemec, saj je Barcelona Bayern premagala prvič po šestih zaporednih porazih, ko je bil izid v zadetkih kar 4:22 v korist Bavarcev. »Če prejmeš tri gole v gosteh v prvem polčasu, ne moreš zmagati. Imeli smo svoje trenutke v tekmi, ko smo prevladovali, a jih nismo izkoristili. V protinapadih so kaznovali vse naše napake,« je poraz priznal Harry Kane.

Leipzig eden izmed šestih klubov brez točk

Težke čase v ligi prvakov doživlja Leipzig, ki tudi po tretjem krogu ostaja brez točke in je tako skupaj s Sturmom iz Gradca, Crveno zvezdo, Salzburgom, Young Boysi in Slovanom iz Bratislave na dnu lestvice. Tokrat je bil za rdeče bike usoden Liverpool. Benjamin Šeško se prvič v tej sezoni med evropsko elito ni vpisal med strelce, tekmo pa je odločil Darwin Nunez v prvem polčasu. »Na koncu bi z nekaj sreče lahko prišli do točke, a igrali smo proti Liverpoolu, eni najboljših ekip na svetu. V teh težkih trenutkih moramo gledati v prihodnost,« po novem porazu niti ni bil preveč razočaran vratar domačih ​Peter Gulacsi. ​Slab dan na delu je imel ponovno tudi Jan Oblak, ki je moral trikrat po žogo v svojo mrežo, njegov Atletico pa je utrpel drug zaporedni visok poraz. Zato pa je veliko bolj veselo na Hrvaškem, saj je Dinamo v gosteh z 2:0 premagal Salzburg in tako na hitro blagajno napolnil z 2,1 milijona evrov, kolikor je vredna vsaka zmaga med elito. 

Semafor lige prvakov

3. krog: Monaco – Crvena zvezda 5:1 (2:1), Milan – Club Brugge 3:1 (1:0), Sturm Gradec – Sporting Lizbona 0:2 (0:1), Real Madrid – Borussia Dortmund 5:2 (0:2), PSG – PSV 1:1 (0:1), Juventus – Stuttgart 0:1 (0:0), Girona – Slovan Bratislava 2:0 (1:0), Aston Villa – Bologna 2:0 (0:0), Arsenal – Šahtar Doneck 1:0 (1:0), Brest – Bayer 1:1 (1:1), Atalanta – Celtic 0:0, Young Boys – Inter 0:1 (0:0), Salzburg – Dinamo Zagreb 0:2 (0:0), Leipzig – Liverpool 0:1 (0:1), Manchester City – Sparta Praga 5:0 (1:0), Benfica – Feyenoord 1:3 (0:2), Barcelona – Bayern 4:1 (3:1), Atletico Madrid – Lille 1:3 (1:0). Vrstni red po 3. krogih: Aston Vila in Liverpool 9, Manchester City, Monaco, Brest, Leverkusen, Inter, Sporting, Arsenal 7, Barcelona, Dortmund, Real Madrid, Benfica, Juventus, Lille, Feyenoord 6, Atalanta 5, Stuttgart, PSG, Celtic, Sparta Praga, Dinamo Zagreb, 4, Bayern, Girona, Milan, Brugge, Atletico 3, PSV 2, Bologna, Šahtar 1, Leipzig, Sturm, Crvena zvezda, Young Boys, Slovan 0.

Priporočamo