Tako odet se je odpravil na sprehod po širši soseski in med drugim naletel na mladinsko nogometno tekmo. Nič hudega sluteč je postal ob robu igrišča in spremljal dogajanje, dokler ni zaznal, da vnaša nemir na igrišče. Mladeniči so namreč začeli sumiti, da jih je prišel gledat oglednik za talente iz Milana, in se začeli prekomerno naprezati: »Manjkalo je samo, da vzamem ven kak zvežčič in začnem nekaj zapisovati,« je bil navdušen, z nekaj volje in italijanščine pa bi lahko izpeljal še kako večjo potegavščino. Na primer vsaj zastonj jedel na račun kakega ambicioznega starša.

Pozornost domače nogometne srenje bo ta konec tedna spet budila prva liga. V prvi tekmi se bosta pomerila favorizirano Celje in Mura, ki se po menjavi trenerja vnovič išče. Trener Drobne napoveduje ožjo postavitev, kar ob vremenskih razmerah navaja na idejo, da bi prvi gol lahko padel šele po 30 minutah igre, za kar je na voljo stavniški koeficient 1,90.

V drugi tekmi bo nepredvidljiva Nafta gostila Olimpijo, ki je vsega še točko pred Mariborom in ji je zmaga na tovrstni »majhni« tekmi nujnost, a pri stavniški kvoti 1,30 na njihovo zmago se bo težko obogatiti. Bi tudi Nafta lahko zadela? Gre poskusiti, kvota 2,00 je vabljiva.

V soboto zvečer bo trdni tretjeuvrščeni Koper gostil Primorje. Stavniški koeficient na obče pričakovano zmago gostiteljev je 1,50, medtem ko je za zmago Kopra ob več kot 1,5 gola skupno na voljo kvota 1,75, kar bi za nepohlepne moralo biti dovolj.

Tekma vikenda se obeta v nedeljo v Ljubljani, kjer bo Bravo Kostel gostil Mariborčane z novim trenerjem. Šiškarji zmorejo dočakati in izkoristiti sleherno priložnost za zadetek, kar je pričakovati tudi od Mariborčanov. To navaja na stavo oba gol za koeficient 1,70, v kombinaciji z nepresenetljivim remijem bi se investicija množila s 4,15.

In še derbi začelja med Domžalami in Radomljami, ki so doslej pokazale večjo vitalnost od gostiteljev, vendar pa se to zdi tekma, v kateri Domžale morajo in zmorejo zmagati. 2,45 visok stavniški koeficient na to je vabljiv. 

Priporočamo