Ekipe pletejo in pletejo ter domnevno taktično iščejo priložnost, obenem pa težko ovržejo sum, da si predvsem nihče izmed igralcev ne drzne prevzeti odgovornosti za prodor ali bolj kreativno podajo. »Ej, v tisti smeri je gol!« je pred dnevi nekdo vzkliknil v Stožicah. In četrtkova tekma Olimpije z nemškim bundesligašem Heidenheimom je bila topogledno poučna. Da, kljub porazu so zeleno-beli pokazali všečno igro, pri čemer pa se ponuja vtis, da jih je v to prisilil nasprotnik s svojim pokrivanjem, ki ni dopuščal časa in prostora za dolgovezenje. Da se je vodilna ekipa slovenske prve lige v takšnem pritisku relativno znašla, se zdi obče vzpodbudno za celotno ligo, ki bo ta konec tedna odigrala že enajsti krog, razmere so pa malodane ponastavljene na začetek. Med prvo Olimpijo in šestim Celjem je pet točk razlike, kar obeta eno najbolj konkurenčnih sezon vseh časov.

Začelo se bo v Domžalah, kjer bodo Radomlje v boju za obstanek gostile Nafto, ki na prejšnji tekmi z Muro prvič ni prejela gola, kar je za njih napredek, podobno pa bi se skoraj posrečilo tudi Radomljam, ki bodo nastopile brez izkušenega Koruna. Okoliščine navajajo, da bi Nafta lahko presenetila, že dvojni stavniški znak njim v prid pa znaša spodobnih 1,91. Na drugi sobotni tekmi bo Mura gostila še nikdar tako utapljajoče se Domžale, pri čemer Mura že dva kroga ni zmagala, kar je pri stavčnem koeficientu 1,90 tokrat vendarle pričakovati.

Primorje – Bravo bo prva nedeljska tekma v zagotovo ne brezvetrovni Ajdovščini, kar slejkoprej pomeni, da se gledalci ne bodo nagledali golov, zato velja v osnovi poskusiti s stavo na manj od 2,5 gola skupno za kvoto 1,71, obenem pa je Bravo dokazano pragmatična ekipa. 1,90 visoka kvota na njihovo zmago pa ni najnižja. Popoldan se bosta soočila Maribor in Celje, kar ne bi smelo miniti brez golov na obeh straneh, vendar pa ta stavniška opcija obeta množenje investicije z zgolj 1,62. Kje poiskati kaj več? Morda v remiju, ki je vreden 3,25 in ne bi presenetil nikogar.

In še zadnja tekma kroga med Olimpijo in Koprom, obrambno dveh najboljših ekip, kar bi ob ljubljanski dodatni obremenjenosti z evropskimi tekmami ter previdnosti gostov lahko navrglo manj dinamičen prvi polčas, ničlo ob polčasu in zmago gostiteljev na koncu, za kar je na voljo stavniški koeficient 4,20. 

Priporočamo