Poglejte si odličen recept za čokoladno kokosovo potico, ki jo boste zaradi izjemnega okusa in enostavne priprave, želeli postreči svojim najdražjim.

 

Testo:

1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala

700 g bele moke tip 400

180 g mleka

180 g jogurta

70 g sladkorja

100 g masla

60 g masti (v kolikor nimate masti, jo lahko nadomestite s 100 g masla)

4 žlice kakava v prahu

3 rumenjaki

2 mali žlički soli

 

Nadev:

400 g kokosove moke

150 g mleka

150 g kisle smetane

100 g medu

100 g grobo mletih lešnikov

50 g sladkorja

3 žlice ruma

3 beljaki

 

Jajce ali maslo za premaz

 

Kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki ter dodamo ostale sestavine brez maščobe. Zamesimo kvašeno testo; najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo mast. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

 

Med vzhajanjem pripravimo nadev: z vrelim mlekom poparimo kokosovo moko in premešamo. Kokosovi moki primešamo beljake, kislo smetano, med in sladkor, grobo mlete lešnike in rum.

 

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati.

 

Spočito testo razvaljamo na pravokotnik, premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Zavitek položimo v pomaščen model za potico, pokrijemo in pustimo vzhajati.

 

Vzhajano potico premažemo z jajcem, na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico.

Potico pečemo eno uro na 190 °C, da se lepo obarva, po potrebi jo pokrijemo s folijo.

Pečeno potico pustimo nekaj minut v modelu, nato jo obrnemo in stresemo iz modela ter do konca ohladimo.

Priporočamo