Na območju kraja Campiglia Marittima pri Livornu so morali posredovati gasilci, potem ko je reka Cornia zaradi naliva prestopila bregove in poplavila bližnje kraje. Voda je vdrla v več hiš, iz katerih so evakuirali več kot 30 ljudi. V kraju Suvereto so morali evakuirali obiskovalce zdravstvenega doma. Šole na območju so danes zaprte.

Na območju Livorna so gasilci posredovali več kot stokrat zaradi reševanja ljudi, ki so obtičali v avtomobilih v poplavljenih podvozih ali nižjih nadstropjih zgradb.

V Liguriji so v četrtek našli mrtvega 75-letnega moškega, ki se je odpravil s prijateljem v gozd nabirat gobe, poročajo italijanski mediji.

V toskanskem mestu Siena je po silovitem neurju voda vdrla na tamkajšnjo železniško postajo, zaradi česar so morali začasno ustaviti železniški promet. Šole v mestu so ostale zaprte. 

Močne padavine so botrovale kaotičnim razmeram tudi v prestolnici Lombardije Milanu. Zaradi podrtega drevesa sta bila lažje poškodovani dve osebi.

Na poplave se pripravljajo tudi v drugih deželah

Oblasti v Benetkah pa so se danes, že drugi dan zapored, odločile sprožiti sistem zapornic Mose, da bi zaščitile mesto pred poplavami. Gladina morja je dosegla okoli 120 centimetrov nad povprečno višino, so sporočili.

Neurja z močnim deževjem bi lahko v naslednjih dneh prizadela tudi druge italijanske dežele, med njimi Piemont in Emilijo-Romanjo.

Priporočamo