Direktorica Sedmak, ki je položaj zasedala od leta 2020, je kot razlog za odstop navedla osebne razloge, dodatnih izjav pa ne daje. Po poročanju časnika Večer naj bi se vrnila na svoje prejšnje delovno mesto računovodje v zdravstvenem domu.

Kot izhaja iz današnjega sklepa sveta zavoda pod vodstvom Mladena Keršiča, bo zdravstveni dom od četrtka kot vršilec dolžnosti direktorja vodil strokovni direktor Peter Vukovič. Medtem pa naj bi objavili razpis za direktorja s polnimi pooblastili za štiriletni mandat.

Izredni notranji strokovni nadzor, ki ga je ZD Slovenska Bistrica izvedel v povezavi z evidentiranjem pacientov pri novi zdravnici, sicer ni ugotovil nepravilnosti. Dejstvo je tudi, da so v tem zdravstvenem domu uspeli zapolniti z zdravniki vse svoje programe družinske medicine in tudi vsi presegajo kvoto glavarinskih količnikov.

Za strokovni nadzor so se v ZD Slovenska Bistrica odločili po tistem, ko je bilo 30. septembra ob vpisovanju pacientov k novi zdravnici družinske medicine veliko gneče in tudi nejevolje. Nova zdravnica je v nekaj urah zapolnila vsa razpoložljiva mesta, nezadovoljni in razočarani pacienti pa so se organizirali v civilno pobudo, saj so prepričani, da vpis ni potekal po pravilih. Tudi po mnenju bistriškega župana Ivana Žagarja bi bila lahko organizacija vpisa pri novi zdravnici boljša.

»Notranji strokovni nadzor ni ugotovil nepravilnosti, saj so izbire osebnega zdravnika potekale v skladu z veljavno zakonodajo in tudi pri pregledu niso našli nepodpisanih obrazcev za izbiro. Vse izbire so podpisane,« je po opravljenem strokovnem nadzoru sporočila takrat še direktorica Sedmak.

Razmere na področju družinske medicine v Slovenski Bistrici so se začele zaostrovati po tistem, ko je maja zapustila delovno mesto dotedanja strokovna direktorica zdravstvenega doma Alenka Antolinc Košat, konec junija pa se je upokojila zdravnica koncesionarka Tanja Pavlovič. Za nadomestitev slednje je občina objavila nov razpis za podelitev koncesije.

Priporočamo