V izjavi za medije po srečanju, ki je potekalo na premierjevo pobudo, sta zaključke predstavila Han in koordinator projekta slovenske avtomobilske industrije Misija GREMO Iztok Seljak.

Luka Mesec, Matjaž Han- 18.10.2024 - srečanje s predstavniki slovenske avtomobilske industrije. Srečanje je namenjeno analizi trenutnega stanja na globalnih trgih ter razpravi o izzivih, ki vplivajo na prihodnost avtomobilskega sektorja//FOTO: Jaka Gasar

FOTO: Jaka Gasar

Napoved srečanja je sledila sporočilu podjetja Mahle iz Šempetra pri Gorici o ukinitvi več kot 600 delovnih mest. Kot so prejšnji teden sporočili iz podjetja, ki je del istoimenske nemške skupine, je glavni razlog za odločitev šibko povpraševanje v Evropi.

Težavne razmere v evropski avtomobilski industriji je po ponedeljkovem srečanju z upravo podjetja in sindikati izpostavil tudi Han. Pozdravil je dogovor o rednem medsebojnem obveščanju o razmerah, posebej glede časovnice odpuščanj.

Ljubljana, vlada.Srecanje predsednika vlade Roberta Goloba s predstavniki avtomobilske industrije.

Foto: STA

Ljubljana, vlada.Srecanje predsednika vlade Roberta Goloba s predstavniki avtomobilske industrije.

Foto: STA

V Gospodarski zbornici Slovenije so razmere v podjetju Mahle izpostavili kot največji pokazatelj težav poslovnega okolja v Sloveniji. Zaskrbljujoče novice po njihovih besedah prihajajo tudi iz drugih podjetij, zato so vlado pozvali k ukrepanju.

Priporočamo