Tokratni nominiranci za naziv regijske gazele v 24. izdaji projekta Gazela so KNT, KOV in Caretronic.

KNT: uspeh gradijo na tržni niši na področju strojništva

Ena glavnih kompetenc podjetja, ustanovljenega leta 2008, je izdelava naprav za testiranje tesnosti izdelkov iz različnih materialov in po različnih metodah. Poudarek dajejo kakovosti izdelkov, odzivnosti ter podpori strankam pred prodajo in po njej. Za prihodnost načrtujejo širitev laboratorijske dejavnosti in razvoj novih generacij merilnih naprav. Redno vlagajo v razvoj na področjih, kjer se sproti pokažejo potrebe. Od leta 2015 podjetje organsko raste po 20 odstotkov letno. Večina prihodka prihaja od slovenskih in hrvaških strank; od 80 do 90 odstotkov iz Slovenije. Nekdanje garažno podjetje je danes v procesu trimilijonske investicije v gradnjo lastnih prostorov, ki obsegajo delavnice in pisarne na okoli dva tisoč kvadratnih metrih površine.

KNT, gazela 2024, gorenjska regija

V podjetju KNT izdelujejo naprave za testiranje tesnosti izdelkov iz različnih materialov.

KOV: jeklo spreminjajo v izdelke ceneje, hitreje in bolje od konkurence

V leta 1995 ustanovljenem podjetju z butično proizvodnjo strojnih delov in varjencev »prodajajo svoje roke in svoje znanje«. Na področju dela, na katerem je povpraševanja veliko, ponudnikov pa malo, izdelujejo jeklene konstrukcije, kompleksne strojne dele, varijo barvne in črne materiale, projektirajo. S svojim delom in dosežki želijo biti zgled in postati podjetje, v katerem se želi zaposliti vsak mlad kovinar. V podjetju, ki sodeluje z nekaj tujimi partnerji iz Velike Britanije, Avstrije, in Nemčije, so se precej časa so se ukvarjali z možnostjo povezave z močnim strateškim partnerjem, ki so ga našli v slovenskem industrijskem podjetju, ki zelo dobro razume posel. KOV ostaja samostojno podjetje s sedanjim direktorjem in celotno ekipo zaposlenih.

KOV, nominiranec gazela gorenjske regije 2024

V podjetju KOV med drugim izdelujejo jeklene konstrukcije in kompleksne strojne dele ter varijo barvne in črne materiale. 

Caretronic: na čelu novih trendov digitalizacije v zdravstvu

Podjetje je v svoji tržni niši digitalizacije zdravstveno-negovalnega sistem v domovih starejših in bolnišnicah vodilno na svetu. V Caretronicu že več kot 30 let z naprednimi rešitvami razbremenjujejo zdravstveno osebje in optimizirajo delovne procese v zdravstvenih ustanovah po vsem svetu. Njihova tehnologija pripomore k hitrejšemu dostopu do podatkov in odločanju. Inovativno rešitev podjetja predstavlja napredni IP-sestrski klicni sistem NurseCare, ki omogoča digitalizacijo zdravstvene nege in integracijo z bolnišničimi informacijskimi sistemi ter zagotavlja učinkovito komunikacijo med pacienti in bolnišničnim osebjem ter digitalizira procese nege, s čimer zmanjšujejo napake in administrativno obremenitev. Integracija z bolnišničnimi informacijskimi sistemi dodatno izboljšuje delovanje zdravstvenih ustanov, kar omogoča večjo učinkovitost in boljšo oskrbo pacientov.

Priznanje je lani prejelo podjetje SAX konstrukcije 

Priznanje gazela gorenjske regije 2023 je prejelo podjetje SAX konstrukcije. Drugi dve nominirani podjetji za regionalno priznanje sta bili podjetji Kamm in A2U.

Še zadnji izmed šestih dogodkov v Sežani

V letošnji izdaji projekta Gazela smo doslej dobili štiri regijske gazele – finaliste, ki se potegujejo za naziv zlate, srebrne in bronaste gazele leta 2024. V Ljubljani je osrednjeslovenska gazela postalo podjetje Hyla, v Slovenj Gradcu smo za gazelo podravsko-pomurske regije razglasili podjetje Lumar IG, na gradu Mokrice je naziv dolenjsko-posavske gazele pripadel podjetju Metalika in v Litiji naziv gazele savinjsko-zasavske regije podjetju Trgograd. Po nocojšnji razglasitvi v Škofji Loki se bo karavana Gazela na zadnji etapi ustavila še v Sežani, kjer bomo razglasili gazelo primorsko-notranjske regije.

Priporočamo