V stavbi je bilo do začetka leta še nekaj trgovin in turistična agencija, nato so jo izpraznili in je samevala. Ker je bila ena od težav pomanjkanje parkirnih prostorov, pravzaprav nihče ni imel prave ideje, kaj v objektu, ki meri 2400 kvadratnih metrov in ki je bil zgrajen leta 1956, sploh imeti. Novi lastnik pa ima s stavbo kar nekaj načrtov. Trenutno jo prenavlja in energetsko sanira. Dobila bo nove instalacije, kompletno bodo preurejeni trgovski prostori, nova bo fasada, obeta se tudi novost, ki je v preteklosti nikoli ni bilo – dvigalo. Prenovo in odprtje so razdelili v dve fazi. V prvi bodo obnovili in odprli poslovni del objekta. V Namo prihajajo nove trgovine. Za zdaj so predvidene štiri, dve s tekstilom, ena s pisarniškim in šolskim programom ter verjetno trgovina z živili. Odprtje trgovin bo že letos. V preteklosti je bilo v zgradbi kar nekaj različnih trgovin v najemu. Tako bo tudi v prihodnje, saj prostori ne bodo na voljo za prodajo. Razlog za najem je želja, da bi dosegli in vzdrževali visok standard objekta. V stavbi bo po prenovi iz preteklosti ostalo le računalniško podjetje RSH, ki je lastnik prostorov, v katerih deluje.

V Namo prihajajo nove trgovine. Za zdaj so predvidene štiri, dve s tekstilom, ena s pisarniškim in šolskim programom ter verjetno trgovina z živili. Odprtje trgovin bo že v letošnjem letu.

Stanovanja prihodnje leto

V sklopu druge faze je načrtovano projektiranje osmih stanovanj, velikih od 40 do 75 kvadratnih metrov. Stanovanja se bodo prodajala na trgu. Enako kot v poslovnem bodo tudi v stanovanjskem delu prenovljene vse instalacije in fasada, s čimer bodo znižali mesečne in vzdrževalne stroške. Stanovanja bodo imela lastniške parkirne prostore. Računajo, da bodo stanovanja lahko kupcem ponudili v drugi polovici prihodnjega leta, dokončana pa bodo predvidoma do konca leta 2025. Ureja se tudi prostor za kavarno in slaščičarno, ki se bo raztezal skozi turistično agencijo in nekdanji Mili bar v pritličju, skozi katerega bo tudi vhod. Spredaj bo velika terasa tik ob Ulici 1. junija. Pokriti zunanji del Mili bara so že odstranili.

Nama bo prvič v svoji zgodovini dobila tudi panoramsko dvigalo. Z njim bo obiskovalcem poenostavljen dostop v zgornjo etažo poslovnega dela neposredno s parkirišča. Parkiranje je bilo v preteklosti standardna težava, tudi v časih, ko je bilo osebnih avtomobilov manj kot danes. V sklopu prenove Name se bodo uredili še dodatni parkirni prostori okoli stavbe, projektirajo pa tudi dvosmerno komunikacijsko cesto do glavnega parkirišča, ki je skupen s pošto in DM. Ena od prioritet je namreč omogočiti normalen dostop do objekta, saj stanje, kakršno je zdaj, otežuje srečevanje vozil na dovozni poti.

Priporočamo