Objekt, ki ga je Občina skupaj z zemljiščem želela kupiti že dolgo časa in ki Zagorski mestni podobi nista bila ravno v ponos, bo v upravljanju OŠ Toneta Okrogarja in bo v primeru uspešnosti na razpisu postal center zasavskega učnega središča Preplet. Gre za projekt Konzorcija VIZ Zasavje, za katerega je Občina ustvarila prostorske pogoje, projekt pa bo predmet razpisa za črpanje sredstev iz evropskega Sklada za pravični prehod. V konzorcij je vključenih več zasavskih osnovnih šol, z objektom pa bo upravljala Osnovna šola Toneta Okrogarja. V Partizanu bo postavljeno tudi virtualno spletišče z namenom, da se zasavski učitelji povežejo, sodelujejo, izmenjujejo dobre prakse, da skupaj ustvarjajo lastna strokovna gradiva in nove pedagoško didaktične pristope ter inovativne načine poučevanja.

V Partizanu bo postavljeno tudi virtualno spletišče z namenom, da se zasavski učitelji povežejo, sodelujejo, izmenjujejo dobre prakse.

Za obnovo stavbe bo namenjen milijon evrov iz dogovora za razvoj regij, kar je bilo sklenjeno na Razvojnem svetu zasavske regije. »Verjamem, da bodo na takšen ali drugačen način v stavbi Partizana znova zaživele odlične vsebine, v zaprašene zidove se bo znova vrnilo življenje. Zadovoljen sem, da je nakup objekta dobil večinsko podporo v občinskem svetu,« pravi zagorski župan Matjaž Švagan. Betonsko igrišče, ki je prav tako kot objekt v slabem stanju, sicer pogosto služi kot dodatno parkirišče. 

Priporočamo