Začelo se je kulinarično druženje na Odprti kuhni na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Letos so se ljubiteljem Odprte kuhne prvič predstavili Piccola s puhastimi piegetami in tiramisujem, Fungalist z naborom inovativnih jedi z gobami, veganski bistro Gaudi & Naan, bistro Lou s polnjenimi pita kruhki, Matsuri z japonskimi jedmi in bistro Vrt Lili Novy s soparjenimi štručkami.
V primeru suhega vremena bo Odprta kuhna potekala vsak petek med 10. in 21. uro. Gostovala bo tudi v več krajih po Sloveniji, med drugim v Novem mestu, Novi Gorici, Slovenj Gradcu, na Ptuju, v Kranju in po večletnem premoru tudi na Obali – že 13. aprila prvič v Izoli. Organizatorji dogodka so se tudi letos zavezali, da bodo skrbeli za odgovorno druženje s čim manj negativnega vpliva na okolje, zato bo hrana in pijača na voljo v biorazgradljivi embalaži.