Ljubljanski župan Zoran Janković je napovedal, da bodo v ponedeljek začeli delati parkomati na območju Šiške, kjer je občina avgusta dala spremeniti prometni režim. Na območju med Celovško cesto, ulico Na jami, Vodnikovo in Šišensko cesto so več ulic spremenili v enosmerne, zarisali so kolesarske površine in parkirna mesta, spremenili prometno signalizacijo in poskrbeli za umiritev prometa.

Ker gre za območje tako imenovane tretje cone, stane letna dovolilnica 60 evrov, za drugo oziroma tretjo dovolilnico pa morajo občani odšteti 120 oziroma 180 evrov.

Stanovalci si bodo lahko kupili parkirno dovolilnico. Teh občina ne bo prodajala za leto 2024, temveč že za leto 2025. Ob tem je Janković poudaril, da bodo z nakupom dovolilnice za prihodnje leto brezplačno dobili pravico parkirati še do konca letošnjega leta. Ker gre za območje tako imenovane tretje cone, stane letna dovolilnica 60 evrov, za drugo oziroma tretjo dovolilnico pa morajo občani odšteti 120 oziroma 180 evrov. Poleg cene dovolilnice morajo občani plačati še 4,5 evra za plačilo upravne takse, je razvidno s spletne strani občine. Janković je še napovedal, da prometne ureditve do konca leta ne nameravajo spreminjati. Morebitne spremembe bodo uvajali po novem letu.

Drugi del prenove Linhartove KPL in partnerjema

Občinska služba za javna naročila je včeraj končala pogajanja za preureditev dela Linhartove ceste med Matjaževo ulico in krožiščem Žale v štiripasovnico. Najnižjo ponudbo je dala družba KPL s partnerjema Prenova-Gradbenik in PZG. Naročena dela bodo opravili za 4,86 milijona evrov z davkom. KPL in PZG prenavljata že prvi odsek Linhartove ceste. Dela ta čas potekajo na odseku med križiščem s Topniško in križiščem z Matjaževo ulico, zato je tam Linhartova popolnoma zaprta. Glede na to, da se bliža prvi november, ki na osrednje ljubljansko pokopališče pritegne veliko ljudi, nas je zanimalo, ali bo Linhartova do takrat v celoti prevozna. Janković je priznal, da del do takrat še ne bodo zaključili. Na občinskem portalu Prominfo je navedeno, da bo odsek Linhartove med Topniško in Matjaževo ulico zaprt do 10. novembra. To pomeni tudi, da bodo do takrat avtobusi na linijah 7, 19B, 19I in 22 še naprej imeli obvoz. 

Priporočamo