Celje. Aprila smo poročali o poskusu uboja, ki se je zgodil v Razlagovi ulici v Celju, v prostorih javnih sanitarij. Kaznivega dejanja je obtožen 45-letni Toni Mitevski, ki je vse od dogodka v celjskem priporu, od koder sta ga na sodišče privedla pravosodna policista. Kazenska sodnica Alenka Jazbinšek Žgank je opravila predobravnavni narok, na katerem se je moral Mitevski izjasniti o krivdi. Še pred tem je okrožna državna tožilka Ksenja Cizl prebrala obtožnico, v kateri obdolženemu Mitevskemu očita, da je storil kaznivo dejanje poskusa uboja. »Mitevski je začel naklepno kaznivo dejanje, a ga ni dokončal in je ostalo zgolj pri poskusu, ko je 14. aprila letos okoli 18. ure vstopil v javne sanitarije v Razlagovi ulici. Tam je že bil Ivan L., ki sanitarij ni želel zapustiti, zato ga je Mitevski zabodel z nožem, katerega rezilo je v dolžino merilo 13 centimetrov,« je osnovno obtožbo prebrala tožilka.

V nadaljevanju je opisala še hude poškodbe, ki jih je utrpel oškodovanec, potem ko ga je Mitevski zabodel v spodnji del prsnega koša. »Na površini je bila rana velika tri centimetre, v globino pa je segala kar 15 centimetrov globoko. Z nožem je obdolženi povzročil raztrganino in perforacijo levega spodnjega pljučnega krila, kar je imelo za posledico vdor zraka v prsno votlino in izliv krvi. Njegovo življenje je bilo v nevarnosti, brez pravočasne zdravniške pomoči in operativnega posega bi izkrvavel v levo prsno votlino, kar bi povzročilo zastoj srca. Zaradi vdora zraka in stisnjenja levih pljuč pa bi se lahko tudi zadušil,« je pojasnila tožilka.

Javne sanitarije zasedli brezdomci

Naj spomnimo, da so policiste o dogodku obvestili iz recepcije Hotela Evropa. Ta stoji nasproti lepo urejenih javnih sanitarij, ki jih je celjska občina uredila pred tremi leti. Policija je bila obveščena, da je eden od moških okrvavljen obležal pred vrati sanitarij, drugi, ki je dejanje zakrivil, pa je pobegnil.

»Prepir dveh moških, starih 42 in 44 let, se je sprevrgel v pretep, pri čemer je starejši z ostrim predmetom zabodel dve leti mlajšega in ga hudo poškodoval, nato pa je s kraja pobegnil. V večernih urah se je sam javil na Policijsko postajo Celje, kjer smo mu odvzeli prostost in ga pridržali,« je aprila pojasnila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje. Kot so nam takrat povedali bližnji stanovalci, v tem delu, kjer so urejene javne sanitarije, že dolgo ni miru. »Pogosto sanitarije zasede kakšen brezdomec ali celo brezdomka, ki druge, če stopijo vanje, žali in ustrahuje oziroma preprosto prežene. Škoda, ker so toaletni prostori zares lepo urejeni, iz njih je možen tudi SOS klic. A nekateri sanitarije zlorabljajo, da se tu zadevajo s prepovedanimi drogami ali pa uničujejo inventar,« se je pridušal domačin, ki živi v tej ulici in mu dogajanje ni tuje.

Sojenje Mitevskemu, ki je predlagal sojenje pred velikim senatom, se bo začelo sredi oktobra. 

Priporočamo