Kot so pojasnili na Policijski upravi Kranj, sta 21-letna pohodnica in 20-letni pohodnik, oba državljana Nemčije, včeraj iz smeri Vodnikovega doma odšla na Triglav. S Triglava sta sestopala po Gorjanski poti proti domu Planika. Pred Triglavsko škrbino, na nadmorski višini okoli 2.700 metrov, sta zaradi neugodnih vremenskih razmer in megle zašla s poti in prišla nad strm skalnati teren, od koder nista več upala nadaljevati poti, niti se vrniti. 

»Bila sta neprimerno opremljena za hojo v visokogorju, brez čelad, brez samovarovalnega kompleta, pohodnik pa je bil celo v supergah,« so ob dogodku zapisali na PU Kranj. Pohodnika so s helikopterjem prepeljali do Stare Fužine, kjer so ju prevzeli gorski reševalci GRS Bohinj.  

Policisti ob tem opozarjajo, da so vremenske razmere zelo spremenljive. »Zaradi pred dnevi novozapadlega snega in s tem ponekod tudi poledenele podlage, megle, vetra, znova pozivamo k odgovornim in preudarnim odločitvam ter k največji previdnosti pri načrtovanju tur v visokogorje. Ob trenutnih razmerah je nujna tudi popolna opremljenost z ustrezno zimsko gorniško opremo,« so zapisali v opozorilu.

Priporočamo