Pred skoraj dvema letoma, bilo je novembra 2022, je policija nekje na vzhodu Hrvaške prejela prijavo zoper 29-letnega moškega zaradi suma zlorabe petletnega sina, poroča hrvaški portal Jutarnji list. Policijska preiskava je pokazala, da naj bi oče dečka silil, da se ga dotika po intimnih delih telesa.

Spolna zloraba

Po pisanju Jutarnjega lista obstaja celo fotografija, na kateri otrok z neko kremo maže očetov spolni organ. Obtoženi krivdo zavrača in pojasnjuje, da je imel na penisu takrat nek izpuščaj ali infekcijo in da je sinček le hotel pomagati … Trdi, da je za objektivom stala otrokova mama, obstajal pa naj bi tudi video. Domnevno kaznivo dejanje naj bi se zgodilo zjutraj v postelji staršev petletnika. 

Svastika na hrbtu

Sodeč po obtožnici je moški otroka večkrat tudi tepel, pred njim pa se je fizično spravljal tudi na njegovo mamo. Avgusta lani pa naj bi sinčku na hrbet narisal svastiko in še nek ustaški simbol. On pravi, da to ni res, saj je bila svastika na otrokovem hrbtu narisana že, ko je tistega dne prišel domov.

Najmanj enkrat pa se je zgodilo, da je sinu v roke porinil napravo za drobljenje mamil ter posodo z marihuano, prizor pa je celo sam posnel. Kar se tega tiče, se obtoženi ni spomnil ničesar, ni niti vedel, kdaj naj bi se to pripetilo.

Več let zapora

29-letniku očitajo ogrožanje otroka in spolno zlorabo. Sodeč po obtožnici je leto in pol ogrožal pravilni psihofizični in čustven razvoj otroka. Preiskovali so tudi dečkovo mamo, a je policija na koncu ni ovadila. Osumljencu grozi več let zapora.

 

 

 

Priporočamo