»Tistega večera sem prišel zapirat lokal. Prisedel sem k mizi in spil kavo. Prišel je Luka, ki pa zaradi prepira v preteklosti pri nas ni bil dobrodošel. Šef mi je naročil, naj se ga znebim. Šel sem do njega in mu rekel, naj se mi 'skine s k**ca', tudi on je nazaj rekel nekaj žaljivega. Verbalno sva se sporekla, odrinil sem ga, naredil je en korak nazaj, potem pa je skočil v mene,« je dogajanje izpred skoraj natančno leta dni na terasi medvoškega lokala Tržnica Kafe opisal oškodovani Stanislav M., ki je tam delal kot natakar. »Udaril me je v ramo, vsaj mislil sem, da me je, saj takrat nisem videl noža. Očitno pa me je takrat prvič zabodel. Takoj, prvi šus! Oba sva padla, jaz sem delno ležal na njem, on pa me je pikal,« je nadalje razložil. Dodal je, da je vse skupaj trajalo le minuto in pol, eden od gostov ju je potem spravil narazen, Stanislava M. so posadili na stol in ga slekli, ker je krvavel. »Bunda me je rešila,« je še pokimal sodnici, ko ga je vprašala, kaj je imel takrat oblečeno. 24-letni Luka Bohnec ga je osemkrat zabodel v hrbet, tožilstvo ga preganja zaradi poskusa uboja. On krivde ne priznava, dejanje pa je obžaloval tudi včeraj: »Žal mi je, da je prišlo do tega.«

Tako kot obtoženi je imel tudi oškodovani Stanislav M. na sodišču vklenjene roke. Privedli so ga iz pripora v Celju, kjer se je maja znašel zaradi obtožb o ponarejanju denarja.

S komolcem ob tla

Njegova družina – na sojenja redno prihajajo starša in sestra, včasih tudi Bohnečeva partnerka – je med pričanjem Stanislava M. rahlo negodovala, mama in sestra sta večkrat posmehljivo vzdihnili, v znak nestrinjanja pa navedbe potiho komentirali. »Jaz hočem le resnico,« je povedal Bohnec. Že od začetka postopka vztraja, da je natakar prvi napadel njega (kar je Stanislav M. priznal), ga davil in tepel, sam pa ga ni hotel poškodovati, a se je branil, ker ga je bilo strah za življenje. Tik pred tem naj bi mu namreč grozila dva druga moška, prej omenjeni N.J. in D.G., pred katerima je prišel posvarit partnerko, ki je delala v lokalu. Stanislav M. je v preiskavi potrdil, da je Bohneca »s komolcem tiščal ob tla«, da se je tako branil in ga je bolelo, a ga davil zagotovo ni. Kar je včeraj potrdil. Dopušča pa možnost, da ga je s pestjo boksnil v obraz. »Dejstvo je, da me je model sredi Medvod osemkrat zabodel!« je izpostavil. Med dvojico pred tem ni nikoli prišlo do spora, obramba pa je namignila, da bi lahko bil Stanislav M. ljubosumen na Bohneca, ker mu je bila všeč njegova partnerka, sodelavka v lokalu. Kar je on zanikal.

“Še v oči me ne pogleda!”

»Ne morem verjeti, kakšne govori. Katastrofa!« je po Stanislavovem pričanju večkrat ponovil Bohnec. V pismu se mu je po dogodku opravičil in mislil je, da mu ta ni zameril dejanja. »Zdaj pa take govori, pa še v oči me ne pogleda. To me zelo moti,« je bil vznemirjen. »Še sam je rekel, da do tega ne bi prišlo, če ne bi bil on nasilen. Zdaj pa spreminja zgodbo in se dela žrtev,« je med smrkanjem nagovoril oškodovanega. »Lahko te pogledam v oči, ker imam čisto vest. Kako boš pa ti s tem živel, pa ne vem,« mu je odvrnil. Bohneca je posebno razburila vloga premoženjskopravnega zahtevka, v katerem oškodovani od njega za poškodbe, posledice teh in duševne bolečine zahteva 20.000 evrov.

Tako kot obtoženi je imel tudi oškodovani Stanislav M. včeraj vklenjene roke. Privedli so ga iz pripora v Celju, kjer se je znašel zaradi obtožb o ponarejanju denarja (mimogrede, v preteklosti je bil že pravnomočno obsojen zaradi nekega drugega kaznivega dejanja). Njegov sopripornik in domnevni sostorilec je pred časom sodnici Maji Povhe poslal pismo, v katerem je potrdil Bohnečevo različico zgodbe, da je torej napad sprožil Stanislav M., kar naj bi mu ta priznal. Ta je njegove navedbe zanikal in jih pripisal želji po maščevanju, ker je sam priznal krivdo za ponarejanje denarja, tega moškega pa s tem obremenil. Njegov odvetnik je dodal, da je domnevni sostorilec v preteklosti podobno že delal – da je nekoga drugega obremenil, sebe pa prikazal v lepši luči. »Tako si tudi organizira izlet iz pripora.« Zaslišan naj bi bil na naslednji obravnavi. 

Priporočamo