Nesreča se je zgodila okoli 17.43. V požaru so popolnoma zgorela tri vozila, tri pa so bila poškodovana. V nesreči je umrla ena oseba, tri so poškodovane, eden huje. Življenje moškega, ki je priključen na respirator, je ogroženo, poškodovana pa sta tudi 43-letni hrvaški državljan in 37-letni tuji državljan. 

Policisti, ki so opravili preiskavo kraja dogodka, so ugotovili, da je v nesreči umrl voznik, ki je z avtomobilom švedskih registrskih tablic zavil na počivališče, nato pa trčil v osebno vozilo, ki ga je zaradi naleta odbilo v napravo za točenje goriva. 

Nesreča se je zgodila na počivališču Mosor pri Omišu. Vozilo znamke BMW naj bi z visoko hitrostjo zapeljalo na Petrolovo črpalko. Kot so povedali očividci, na izvozu z avtoceste ni bilo sledi zaviranja, voznik avtomobila BMW pa naj bi imel glavo na volanu, kar nakazuje, da je spal ali pa je bil nezavesten. 

Portal Net.hr je objavil pričevanje fanta, ki je za las ušel tragediji. Kot je dejal, je šel na stranišče, prijatelja pa je pustil v avtu. »Zaslišal sem krike in hrup, ko sem se vrnil, pa je bilo že vse v plamenih. Zagledal sem prijatelja, ki se je skušal prebiti iz gorečega avtomobila, bil je v šoku in opečen po celem telesu,« je zgrožen pripovedoval hrvaškim medijem.  

Kljub hitremu posredovanju gasilcev je škoda na bencinski črpalki ogromna, iz družbe Petrol pa so sporočili, da ostaja prodajno mesto zaenkrat zaprto.

Priporočamo