»Ne morem vam povedati, kakšno olajšanje je, da sem končno končala kemoterapijo,« je na družbenem omrežju X zapisala Kate, ki je o svoji izkušnji z rakom spregovorila v za kraljevo družino neobičajno osebnem videoposnetku.

V čustvenem sporočilu je priznala, da je bilo preteklih devet mesecev »za nas kot družino neverjetno težkih«. »Življenje, kot ga poznate, se lahko spremeni v enem samem trenutku in morali smo najti način, kako krmariti skozi nevihtne vode in neznano pot,« je dejala.

This photo provided by Kensington Palace on Monday, Sept. 9, 2024, shows Kate, Princess of Wales and Prince William with their children Prince George, right, Princess Charlotte and Prince Louis, left. (Will Warr/Kensington Palace via AP)

V videoposnetku so poleg Kate in Williama nasmejani tudi njuni trije otroci. Foto: AP

»Pot raka je zapletena, strašljiva in nepredvidljiva za vsakogar, še posebej za tiste, ki so vam blizu. Prisili vsa v ponižnost in soočenje iz oči v oči z lastnimi ranljivostmi na način, o katerem nikoli niste razmišljali, in vam da s tem nov pogled na vse,« je dejala.

Povedala je tudi, da ju je ta čas z Williamom opomnil, da je treba biti hvaležen za »preproste, a pomembne stvari v življenju, ki jih mnogi izmed nas pogosto jemljemo za samoumevne. Preprosto ljubiti in biti ljubljen«.

Videoposnetek med drugim prikazuje valižanskega princa in princeso ter njune tri otroke, kako se sprehajajo po gozdu, pa tudi Williama in Kate, kako se objeta držita za roke.

 

»Zdaj se osredotočam na to, da naredim vse, kar lahko, da ostanem brez raka. Čeprav sem končala s kemoterapijo, je moja pot do ozdravitve in popolnega okrevanja dolga in še naprej moram živeti vsak dan tako, kot pride,« je dejala in dodala, da se ob tem veseli, da se bo lahko v prihodnjih mesecih vrnila k delu. 

This photo provided by Kensington Palace on Monday, Sept. 9, 2024, shows Kate, Princess of Wales. (Will Warr/Kensington Palace via AP)

Princesa Kate je spregovorila o tem, kako težko leto je za njo. Foto: AP

Kljub vsemu, kar se je zgodilo, vstopa v to fazo okrevanja z novim občutkom upanja in hvaležnosti za življenje. Zahvalila se je za vso podporo, ki sta jo v minulih mesecih prejela z Williamom. 

»Vsem, ki nadaljujete bitko z rakom – ostajam z vami. Iz teme lahko pride svetloba, zato naj ta luč močno zasije,« je zaključila videonagovor.

Undated handout screengrab taken from a video provided by The Kensington Palace of the Prince William and Princess of Wales obtained by Reuters on September 9, 2024, video taken in August in Norfolk. Will Warr /Kensington Palace/Handout via Reuters NOTE TO EDITORS: This handout screengrab may only be used for editorial reporting purposes for the contemporaneous illustration of events, things or the people in the image or facts mentioned in the caption. Reuse of the screengrab may require further permission from the copyright holder. Terms of Release: Copyright in the screengrab is vested in The Prince and Princess of Wales. Publications and broadcasters are asked to credit the screengrab to Will Warr. The screengrab is being made available by way of license on condition that: a) The screengrab shall be solely used for news editorial purposes only. It shall not be approved for souvenirs, or memorabilia; or anything colourably similar. b) No charge should be made for the supply, release, publication or broadcast of the screengrab. c) There shall be no commercial use whatsoever of the screengrab (including by way of example only) any use in merchandising, advertising or any other non-news editorial use. d) The screengrab must not be digitally enhanced, manipulated or modified in any manner or form. 3. The screengrab shall not be used after 31st December 2024, without prior permission from Kensington Palace. Any questions relating to the use of the screengrab should be first referred to Kensington Palace and before publication or broadcast. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY MANDATORY CREDIT MANDATORY CREDIT

Foto: Reuters

42-letna princesa je marca razkrila, da se zdravi zaradi raka, zaradi česar se je v zadnjih mesecih skoraj v celoti umaknila iz oči javnosti.

Sredi junija se je prvič po diagnozi raka pojavila na tradicionalni paradi v Londonu v počastitev rojstnega dne kralja Karla III., julija pa na podelitvi nagrad na teniškem turnirju v Wimbledonu.

Priporočamo