Danes ima mobilni telefon večina državljanov pod 50 let. Tudi večina tistih, ki so v kazenskih postopkih. Ima ga tudi ga. Alja Brglez. Ogromno ljudi uporablja tudi računalnik. Furs ima, kot vemo, že desetletje izkušenj s postopki vročanja sklepov in opominov preko e-pošte. Uzakoni se pač to, da si osebe, ki nimajo e-pošte odredi, le-to omislijo. In lahko dobivajo stvari s strani države ne le na računalnik, tudi na telefon. Tudi najstarejši pametni telefoni imajo toliko prostora, da se lahko vabila vročajo na ta način. Za razliko od poštnih nabiralnikov, kjer je gneča.

Sedaj, ko osebe ni mogoče najti ali ji vročiti pošte, bi morala zakonodaja določati še to, da se za osebo izda nalog za privedbo na določeno lokacijo ter se jo po tem, ko je privedena, opremi z GPS zapestnico, ki je ni mogoče odstraniti. V izogib težavam v primeru TEŠ 6 mora biti zagotovljeno, da signal pokriva tudi nekatera naselja na otoku Krku.

To je ena redkih stvari od vsega, kar nam prodajajo ZDA, ki je celo koristna. Gotovo je tudi v EU kaj takega na voljo, zlasti v kombinaciji z označitvijo piromanov, pedofilov in oseb, ki imajo prepovedi približevanja. Večina stvari je enostavnih pod pogojem, da imajo odgovorni za to interes. Interes je tisti, ki odloča.

Mitja Vilar, Šmarje Sap

Priporočamo